Κοζάνη: Ένα μνημόσυνο αποτελεί την αιτία που προκλήθηκε έξαρση του κορονοϊού στην πόλη

Κοζάνη: Η πόλη ανήκει στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας

Κοζάνη: Ένα μηνμόσυνο φαίνεται πως ήταν η αιτία που τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται τέτοια έξαρση του κορονοϊού στην πόλη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, κ. Λάζαρου Μαλούτα, «προφανώς υπάρχουν κάποιοι πύρινες είχαμε πρόσφατα σε ένα χωριό ένα μνημόσυνο και είχαμε σημαντική διασπορά και αλλάζει και μέσα στο νομό η κατανομή των εξάρσεων. Στο πρώτο κύμα η αιχμή του δόρατος ήταν η Κοζάνη τώρα είναι οι άλλες περιοχές».

Ακόμα, πρόσθεσε «Κάναμε διακομιδές σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τώρα ευτυχώς αυτό το κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak της. Αυτή την περίοδο στο νομό έχουμε έξαρση. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες να περιορίσουμε τον ιό και σίγουρα η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη, θα συμβάλει σε αυτό. Τώρα αν χρειάζεται να κάνουμε και κάτι άλλο ιδιαίτερο να το ακούσουμε και αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης».

Χθες στην Κοζάνη, εντοπίστηκαν 60 νέα κρούσματα κορονοϊού. Γεγονός που καθιστά την κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα κρίσιμη.

Κοζάνη: Ένα μνημόσυνο είναι η αιτία έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή

Η κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης είναι τόσο κρίσιμη που σήμερα την επισκέφτηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς και να αξιολογήσει την κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ. Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά, η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες από τον κορονοϊό. Τα μεγέθη δεν είναι καλά έτσι όπως εξελίσσονται, γι΄ αυτό και η προσπάθειά μας από εδώ και πέρα θα είναι πρώτον η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έχουμε σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσουμε».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα