Κοζάνη κορονοϊός: Θανατώθηκαν περισσότερα από 1.800 μινκ στην περιοχή του Βοΐου

by i-diakopes.gr

Κοζάνη κορονοϊός: Θανατώθηκαν με ευθανασία ενώ μένουν ακόμα 700 να θανατωθούν

Κοζάνη κορονοϊός: Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν βρεθεί θετικά τα δείγματα από τα νεκρά και ζωντανά γουνοφόρα ζώα. Σε φάρμα στην περιοχή του Βοΐου στην Κοζάνη. Παράλληλα θετικοί είχαν βρεθεί επίσης ο ιδιοκτήτης – εκτροφέας, αλλά και συγγενικό του πρόσωπο. Ως εκ τούτου, έγινε το ίδιο με τα μινκ που θανατώθηκαν στη Δανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, κ. Θεόφιλο Καντζόγλου, μέχρι στιγμής περισσότερα από 1.800 γουνοφόρα ζώα, προερχόμενα όλα από την ίδια φάρμα εκτροφής στην περιοχή του Βοΐου, έχουν μέχρι στιγμής θανατωθεί από χθες με ευθανασία.

Συνολικά τα μινκ της συγκεκριμένης φάρμας που θα θανατωθούν ανέρχονται σε 2.500, τα οποία στη συνέχεια θάβονται σε υγειονομική τάφρο, που έχει ανοιχτεί για αυτόν τον σκοπό δίπλα στον χώρο του εκτροφείου.

Κοζάνη κορονοϊός: Θανατώθηκαν ήδη 1.800 μινκ θετικά στον κορονοϊό

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καντζόγλου για τη θανάτωση των μινκ που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό σε περιοχή της Κοζάνης

Σύμφωνα με τον κ. Καντζόγλου, δείγματα ελήφθησαν και από άλλες τέσσερις φάρμες στην περιοχή του Βοΐου, στις οποίες εκτρέφονται συνολικά περί τα 38.000 ζώα (περίπου 25.000, 1.000, 6.000 και 5.000 αντίστοιχα) και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο την Τρίτη.

Ο ίδιος ανέφερε «Στη μία από τις τέσσερις φάρμες, είναι σχεδόν βέβαιο πως έχουμε προσβολή, γιατί τα γουνοφόρα ζώα εμφανίζουν συμπτώματα. Ενώ στις άλλες τρεις οι έλεγχοι έγιναν και τα δείγματα ελήφθησαν επειδή βρέθηκαν θετικοί ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι».

Τέλος, στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν πάνω από 80 φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων. Εκ των οποίων περίπου 45 στην περιοχή του Βοΐου, 35 στην Καστοριά και λίγες στα Γρεβενά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα