Κρήτη εμβόλια: Έφτασαν στο νησί τα πρώτα 10.000 εμβόλια – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Κρήτη εμβόλια: Η διακίνηση των εμβολίων σε όλη τη χώρα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς

Κρήτη εμβόλια: Τα πρώτα 10.000 εμβόλια της Pfizer/BioNTech έφτασαν σήμερα το πρωί και στο νησί της Κρήτης. Η μεταφορά των εμβολίων πραγματοποιήθηκε με το πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών. Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων μεταφέρθηκε με χώρο ευθύνης του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης με τη συνοδεία του γενικού διευθυντού της ΣΥΦΑΚ. Οι παρτίδες των εμβολίων φυλάσσονται ήδη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε αποθήκες. Θα παραμείνουν εκεί έως ότου διανεμηθούν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Δείτε αναλυτικά πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο νησί της Κρήτης

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στα νοσοκομεία από τις 08:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Από τα πρώτα άτομα που θα εμβολιαστούν θα είναι τα μέλη των διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων.

Έως αυτή τη στιγμή, στη λίστα αναμονής για το εμβόλιο είναι 2.000 υγειονομικοί. Η λίστα ανανεώνεται καθημερινά με περισσότερο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Στην Κρήτη υπάρχουν συνολικά 8 εμβολιαστικά κέντρα, ένα σε κάθε νοσοκομείο του νησιού.

Σε δηλώσεις της, η κα. Λένα Μπαρμπουδάκη, διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε «τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα σε επίπεδο εξοπλισμού ώστε να αποθηκεύσουν τα εμβόλια, ενώ έχει στελεχωθεί και τα τηλεφωνικά κέντρα, που θα υποδέχονται τα τηλεφωνήματα των πολιτών. Ο γενικός εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει και στην Κρήτη στις 20 Ιανουαρίου.»

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο