Κρήτη φρίκη: Δύο νέοι άνδρες συνελήφθησαν για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Κρήτη φρίκη: Οι ανεκδιήγητοι άνδρες διακινούσαν παιδική πορνογραφία μέσω Διαδικτύου

Κρήτη φρίκη: Ένα σοκαριστικό έγκλημα εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, δύο νεαρά άτομα συνελήφθησαν για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 22 και 29 ετών αντίστοιχα. Ο πρώτος είναι φοιτητής και ο δεύτερος είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, το ίδιο και για 4 ακόμα άτομα που φαίνεται ότι εμπλέκονται.

Κρήτη φρίκη: Δύο νέοι άνδρες διακινούσαν παιδική φωτογραφία

Δείτε αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη στην Κρήτη σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οι δράστες έκαναν χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών και υπερφόρτωσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο. Ύστερα, από έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και φoρητό μέσο αποθήκευσης.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, με αυτόφωρη διαδικασία, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.

Όσον αφορά τα άλλα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τέλος, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα