Κρούσματα Αττική: Τα κρούσματα στα λύματα της πόλης ανέρχονται σε 50 με 60 χιλιάδες

by i-diakopes.gr

Κρούσματα Αττική: Πιο ανησυχητική από ποτέ είναι η κατάσταση στην Αττική όπως φαίνεται από τα λύματα στην πόλη

Κρούσματα Αττική: Χθες ανακοινώθηκαν 1.152 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά, τα 362 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής. Εκθετικά αυξάνονται επίσης και οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε 153.

Η Αττική είναι στο κόκκινο και δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε σύντομα ένα ολικό lockdown παρόμοιο με της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Σύμφωνα με σοκαριστικές προβλέψεις του καθηγητού Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, κ. Νίκου Θωμαΐδη, το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης είναι τεράστιο. Ο καθηγητής παρακολουθεί μαζί με την επιστημονική του ομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης από την αρχή της πανδημίας.

Κρούσματα Αττική: Σοκαριστικά τα στοιχεία στα λύματα της πόλης

Δείτε αναλυτικά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του καθηγητού για την πορεία των κρουσμάτων στην Αττική

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, «Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων». Ακόμα, «Τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ».

Επιπρόσθετα επεσήμανε, «είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου. Κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά». Ακόμα, «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα». Όπως είπε «παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Τέλος, ο καθηγητής κατέληξε «εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ανακοπεί η διάδοση. Αλλά επειδή η δραστηριότητα συνεχίζεται και σίγουρα δεν θα δούμε αυτό που είχαμε τον Μάιο, που εξαφανίστηκε ο ιός».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα