Κρούσματα σήμερα 17/12: Ανησυχία και προβληματισμός για την ασφυξία παρά τα μέτρα

by Antonis Spyropoulos

Κρούσματα σήμερα 17/12: Η επιδημιολογική εικόνα δεν βελτιώνεται – Υψηλά νούμερα σε θανάτους και διασωληνωμένους

Κρούσματα σήμερα 17/12: Η Ελλάδα τελεί υπό lockdown, από τις 7 Νοεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βελτιώνεται. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή καλυτέρευση σε κάποιους από τους αριθμούς, όπως η μερική πτώση των κρουσμάτων. Αλλά αυτή η πτώση γίνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Γεγονός που έχει προκαλέσει την ησυχία τόσο των επιστημόνων όσο και της κυβέρνησης. Δεδομένου της επιδημιολογικής εικόνας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια σειρά νέων μέτρων, ειδικότερα στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εξακολουθεί να είναι ο αριθμός από τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 1.190 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Παράλληλα 552 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Επίσης, ανακοινώθηκαν 85 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη μάχη δεν μειώνεται και αυτό είναι το πιο δυσάρεστο στοιχείο που καταγράφεται, φτάνοντας στους 3.870 συνολικά.

Κρούσματα σήμερα 17/12: Ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα

Ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων σήμερα 17/12

Επομένως, υπάρχει έντονη ανησυχία για τα δεδομένα που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη (17.12). Να τονιστεί ότι οδεύουμε τόσο προς τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από το μερικό άνοιγμα της αγοράς με τη διαδικασία του click away, όσο και προς τα Χριστούγεννα. Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει εδώ και πολύ καιρό για το διάστημα των γιορτών. Οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως οι συναθροίσεις και τα ρεβεγιόν είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν πεδία διασποράς του ιού. Έχει γίνει έντονη παράκληση στους πολίτες να τηρήσουν στο έπακρο τα μέτρα και να μην προχωρήσουν σε μετακινήσεις και συγκεντρώσεις που θα βάλουν τους ίδιους και τους γύρω τους σε κίνδυνο.

Τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί ως την Τετάρτη:

  •  Tα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975, μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (15.420 στις 9/12).
  • Oι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340, αριθμός μειωμένος κατά 39%, έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (3.849 στις 9/12).
  • O κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των 7 ημερών ήταν 1.196, μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (1.522 στις 9/12).
  • Δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5%, έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου.
  • Κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων 7 ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως, αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12).
  • O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%.
  • Ο αριθμός των διασωληνομένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα