Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα και συγκινεί το διαδίκτυο

Κτηνίατρος εξετάζει χωρίς κόστος

Κτηνίατρος: Η κρίση της εποχής και της ανθρωπότητας, μας κάνει να χάνουμε την ελπίδα μας. Θεωρούμε πως οι άνθρωποι αδιαφορούν για την κοινωνία. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που καταφέρνουν να αποδείξουν το αντίθετο. Αυτοί, είναι μερικοί αφανείς ήρωες που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα, συνεισφέροντας έξω από τους χώρους εργασίας τους.

Ένας κτηνίατρος εξετάζει δωρεάν τα ζώα των αστέγων στους δρόμους της Καλιφόρνια και το κάνει για να βοηθήσει.

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα

Ένα πρωταρχικό παράδειγμα είναι ο Δρ. Kwane Stewart , ένας 49χρονος κτηνίατρος, που περνά τον ελεύθερο χρόνο του οδηγώντας στην Καλιφόρνια και αναζητώντας αδέσποτα ζώα.

Όταν ο γιατρός βλέπει ένα σκυλί σε κατάσταση δρόμου, συνοδευόμενο από άστεγο, ξέρει ότι είναι καιρός να δράσει.

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα

Στόχος του δεν είναι να απομακρύνει τα κατοικίδια ζώα από τους άστεγους ανθρώπους. Θέλει να τα εξετάσει και να τους προσφέρει θεραπεία, χωρίς κόστος.

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα

Ο κτηνίατρος είναι πρόθυμος να βοηθήσει, όταν η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει την φροντίδα των ζώων.

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα.

Η ζωή ενός κτηνίατρου που εξετάζει αδέσποτα ζώα

Ο Kwane μεγάλωσε στο Νέο Μεξικό. Εκεί πέρασε όλη την παιδική του ηλικία προσπαθώντας να σώσει άστεγα ζώα και ονειρευόταν να αλλάξει τη ζωή τους.

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα.

Αυτό το όνειρο τον οδήγησε να σπουδάσει κτηνιατρική στην Καλιφόρνια. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, έγινε ο κτηνίατρος της κομητείας Stanislaus στο Modesto της Καλιφόρνιας.

Το 2007, όταν η μεγάλη ύφεση έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να κάνει κάτι περισσότερο για τα ζώα. Είδε ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τα ζώα εγκαταλείφθηκαν σε καταφύγια ή στους δρόμους.

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα.

«Το Modesto χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά. Πρόκειται για απώλεια θέσεων εργασίας και απώλεια σπιτιών, οι άνθρωποι απλώς άφησαν τα κατοικίδια ζώα τους σε καταφύγια»

«Αυτή ήταν η στιγμή για την καριέρα μου, που ήταν διαφωτιστική. Μέχρι τότε, ασκούσα ιατρική υψηλής ποιότητας για πελάτες, που μπορούσαν να πληρώσουν τα πάντα. Ξαφνικά, με πέταξαν σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν, να βοηθήσουν τα κατοικίδια ζώα τους»

Το 2011, ο Kwane δημιούργησε ένα τραπέζι, με τη φίλη και τον γιο του. Τότε είδε κάποιον να περνάει με το κατοικίδιο του, τους τηλεφώνησε και τους πρόσφερε δωρεάν έλεγχο.

«Υπήρχε κάτι σε αυτό που μου άρεσε. Έβγαινα στο δρόμο και περπατούσα προς τους άστεγους αντί να περιμένω να με πλησιάσουν»

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα.

Κτηνίατρος εξετάζει δωρεάν αδέσποτα ζώα και συγκινεί

Έχει περάσει πολλές ώρες περιοδεύοντας σε περιοχές, όπως το Skid Row, το Λος Άντζελες και στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, αναζητώντας άστεγα ζώα. Είναι πάντα προετοιμασμένος, με την κτηνιατρική του ομάδα, να σταματά όποτε βρεθεί άστεγος και ο τετράποδος φίλος του.

Ορισμένες ασθένειες που αντιμετωπίζει είναι: αλλεργίες, λοιμώξεις του αυτιού και του δέρματος, προσβολή από ψύλλους, προβλήματα με τα δόντια και αρθρίτιδα. Πολλά ζώα χρειάζονται θεραπείες, φάρμακα και τρόφιμα που δεν έχουν. Ο κτηνίατρος πληρώνει όλο το κόστος από την τσέπη του.

Μερικές φορές αντιμετωπίζει σοβαρές περιπτώσεις, οι οποίες πρέπει να φροντίζονται σε κτηνιατρικά νοσοκομεία και είναι πολύ ακριβές. Τότε χρησιμοποιεί το GoFundMe .

Με αυτόν τον τρόπο, συλλέγει κεφάλαια για την κάλυψη χειρουργικών επεμβάσεων και επεμβατικών διαδικασιών, που μπορούν να κοστίσουν χιλιάδες δολάρια σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Λατρεύω τη δουλειά μου. Το κάνω γιατί είναι πολύ ικανοποιητικό για μένα, πνευματικά. Είμαι τόσο τυχερός που έζησα το όνειρό μου να γίνω κτηνίατρος»

Τα θαύματα ενός κτηνίατρου που εξετάζει αδέσποτα ζώα

Μέχρι στιγμής, ο γιατρός έχει θεραπεύσει περισσότερα από 400 ζώα, στα 9 χρόνια έχει εργαστεί ως κτηνίατρος του δρόμου. Τα κατάφερε τόσο καλά, που πολλές από τις ιστορίες του τεκμηριώνονται στη δική του τηλεοπτική σειρά, με τίτλο «Dr. Kwane: Ο κτηνίατρος του δρόμου»

Αυτή η σειρά προβάλλεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Επιδιώκει να αλλάξει την άποψη του κοινού για τους άστεγους και τα ζώα τους.

Πολλοί άνθρωποι έχουν προκαταλήψεις για τους άστεγους και έχουν την παρανόηση ότι δεν είναι σε θέση να φροντίσουν ένα ζώο.

Ο κτηνίατρος πίστευε το ίδιο στην αρχή, αλλά καθώς συνεργάστηκε με τους κατοίκους του δρόμου, άλλαξε τελείως γνώμη.

«Είχα τις δικές μου προκαταλήψεις, όπως πολλοί, για τους άστεγους πριν ξεκινήσω να κάνω αυτή τη δουλειά. Απλά κάνετε υποθέσεις για την ιστορία τους, χωρίς καν να γνωρίζετε τίποτα γι ‘αυτές. Αυτοί οι άστεγοι φροντίζουν τα κατοικίδια τους, ακόμα καλύτερα από εμάς. Όταν έχετε ένα κατοικίδιο, δημιουργείται αυτή η γενναιοδωρία»

Κτηνίατρος εξετάζει εντελώς δωρεάν αδέσποτα ζώα και συγκινεί το διαδίκτυο

Συχνά αγνοούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Περνάμε δίπλα από ανθρώπους και κοινωνικά φαινόμενα αδιαφορώντας. Οι άνθρωποι του δρόμου, υπομένουν καθημερινά κοινωνική, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση. Οι αδέσποτοι φίλοι τους, είναι οι μοναδικοί που τους προσφέρουν αγάπη και συντροφιά.

Παρόλο που, η αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης αδέσποτων ζώων, είναι ένα δύσκολο και μακροπρόθεσμο εγχείρημα, ο κτηνίατρος της Καλιφόρνια είναι εκεί. Παρακολουθεί και φροντίζει την υγεία των αδέσποτων ζώων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα