«Κυνηγούσε το πεπρωμένο της»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας, η οποία πέθανε σε ταξίδι του πολεμικού ναυτικού

19χρονη Θάλεια: Απαντήσεις αναζητά η οικογένεια της

Αδιανόητη είναι η τραγωδία με την 19χρονη Θάλεια που έχασε ξαφνικά την ζωή της όσο βρισκόταν στο πρώτο της ταξίδι με το πολεμικό ναυτικό.

Η οικογένεια της 19χρονης Θάλειας δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει πώς το παρθενικό της ταξίδι με το πολεμικό ναυτικό θα ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο της.

«Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο, το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό», είπε συντετριμμένος ο πατέρας της. «Δεν ήταν απλά το όνειρό της. Ήταν το πεπρωμένο της», είπε στο Mega ο πατέρας της Θάλειας, Στέλιος Κορδάμπαλος, της 19χρονης ναυτικής δοκίμου που έχασε εντελώς αναπάντεχα τη ζωή της στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι στο τέλος Αυγούστου. «Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πηγαίναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί».

Ήταν το όνειρο της 19χρονης Θάλειας να μπει στο πολεμικό ναυτικό

Δύο φορές έδωσε πανελλήνιες για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην σχολή ναυτικών δοκίμων. «Ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει “όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω”. Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε έγραψε καλύτερα. Πήγε στην σχολή Ευέλπιδων. Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. “Μπαμπά πάρτους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρτους τηλέφωνο”. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα».

Η Θάλεια, αρχές Αυγούστου πήγε για το πρώτο της ταξίδι ως ναυτική δόκιμος. «Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. “Εμείς όλα καλά εδώ”. Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. “Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά” γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή».

Όμως η Θάλεια δεν ξαναπήρε ποτέ τον πατέρα της. Πέρασε το Σάββατο, πέρασε η Κυριακή κι όταν πια τη Δευτέρα το απόγευμα οι γονείς της έλαβαν τηλεφώνημα, δεν άκουσαν την κόρη τους στην άλλη άκρη του ακουστικού αλλά τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού.

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας μιλώντας για την κόρη του

«Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια», υπογράμμισε ο πατέρας της Θάλειας. Ο γιατρός τούς μίλησε για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι. 

«Στις 02.00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι ήταν την άλλη μέρα το πρωί», συμπλήρωσε ο κ. Κορδάμπαλος.

«Τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει ‘το κορίτσι διασωληνώθηκε’. Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια του. Ότι είναι στην Ιταλία και έχει διασωληνωθεί. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι», πρόσθεσε ο κ. Κορδάμπαλος.

«Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή», είπε με τρεμάμενη φωνή ο πατεράς της 19χρονης.

Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορωνοϊό στις αρχές Αυγούστου, μια σχεδόν ασυμπτωματική νόσηση.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως τι ήταν αυτό; Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα