Κύπρος: Ανακαλύφθηκε νεκροταφείο στη Λάρνακα με δεκάδες τάφους από τον 12ο αιώνα π.Χ.

Κύπρος: Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν στην οδό Πετράκη Κυπριανού

Κύπρος: Μία ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη έγινε στην Κύπρο, καθώς ανακαλύφθηκε νεκροταφείο που χρονολογείται από το 12ο π.Χ. αιώνα. Όπως ανέφερε ο κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας «στην οδό Πετράκη Κυπριανού εκτελείται ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για την πόλη, για το ΣΑΛ και τον Δήμο της Λάρνακας. Δηλαδή το αντλιοστάσιο S9 με συναφή δίκτυο. Ουσιαστικά στην οδό Πετράκη Κυπριανού έχει απομείνει η τοποθέτηση 170 περίπου μέτρων αγωγού. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών έχει αποκαλυφθεί ένα νεκροταφείο που αποτελείται από δέκα τάφους».

Επίσης τόνισε ότι «η αποκάλυψη του νεκροταφείου χαροποιεί τόσο το ΣΑΛ όσο και τον Δήμο Λάρνακας. Γιατί είναι ένα πολύ αρχαίο εύρημα που ανάγεται στον 12ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο η αποκάλυψη αυτή ουσιαστικά καθυστερεί την πρόοδο του έργου, ένα έργο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Λάρνακα».

Κύπρος: Ανακαλύφθηκαν τάφοι από τον 12ο αιώνα π.Χ στη Λάρνακα

Τι ανέφερε από μεριάς της η Αρχαιολογική Λειτουργός στο Τμήμα Αρχαιοτήτων σχετικά με την ανακάλυψη αρχαίου νεκροταφείου στην Κύπρο

Η κα. Πωλίνα Χριστοφή ανέφερε «κατά την διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας για εκτέλεση αποχετευτικού δικτύου Λάρνακας το 2019, έχουν εντοπιστεί πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων. Η οδός Πετράκη Κυπριανού βρίσκεται στον πυρήνα των νεκροπόλεων του αρχαίου Κιτίου».

Ακόμα, πρόσθεσε στους πρωιμότερους τάφους του 12ου αιώνα, με αυτούς των γεωμετρικών χρόνων λόγω της σπανιότητας τους σε σχέση με αυτούς μεταγενέστερων περιόδων όπως και στο ελληνιστικό νεκροταφείο που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο που βγαίνει στο φως αυτή την στιγμή. Πρόκειται για τάφους λαξευτούς στο φυσικό πέτρωμα της περιοχής, ορθογωνικής κάτοψης».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα