Κύπρος κορονοϊός: Η χώρα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για συνολικά 56 χώρες

Κύπρος κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά ποιες χώρες αφορά και από πότε

Κύπρος κορονοϊός: Η γειτονική μας Κύπρος ανανέωσε το πρωτόκολλο για τα ταξίδια και τον τουρισμό. Το νέο ανανεωμένο πρωτόκολλο θα ισχύσει από αρχές Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται η άρση στους περιορισμούς για συνολικά 56 ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η Νορβηγία, το Λιχτενστάϊν, η Ελβετία και η Ισλανδία. Ακόμα συμπεριλαμβάνονται οι Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, το Ισραήλ. Καθώς και η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, ο Λίβανος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κύπρος κορονοϊός: Άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 56 χώρες

Δείτε τι άλλο περιλαμβάνει το πρωτόκολλο στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων του κορονοϊού για τα ταξίδια και τον τουρισμό στην Κύπρο

Στο πρωτόκολλο για τα ταξίδια και τον τουρισμό, περιλαμβάνεται επίσης ένα νέο σύστημα κατηγοριοποίησης. Αυτό είναι με βάση τα πρότυπα του Ευρωπαίκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Το νέο σύστημα κατηγοριοποίησης αφορά στην αξιολόγηση των χωρών και στην κατηγοριοποίησή τους σε έγχρωμες κατηγορίες.

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, οι χώρες θα κατηγοριοποιούνται με χρώματα κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο και γκρι ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν