Κύπρος lockdown: Νέο αυστηρό lockdown στη χώρα από τις 10 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021

Κύπρος lockdown: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στη διάρκεια του lockdown

Κύπρος lockdown: Όπως οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και το νησί της Κύπρου τίθεται σε καθεστώς lockdown και πάλι. Την απόφαση για εκ νέου καραντίνα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, το lockdown επιβάλλεται ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα στα σπίτια και στους εργασιακούς χώρους, καθώς εκεί εντοπίζονται στην πλειοψηφία τους.

Στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, συγκαταλέγονται τα εξής:

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.
 • Απαγόρευση συναθροίσεων, τόσο κοινωνικών όσο και δημοσίων.
 • Απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε υπαίθριους χώρους, όπως πλατείες, μαρίνες, εκδρομικοί χόροι, φράγματα κλπ. Εξαιρείται η μετακίνηση για άθληση σε πάρκα και παραλίες, χωρίς να υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
 • Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με γραπτό μήνυμα. Έως δύο μηνύματα την ημέρα ανά άτομο.
 • Υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση
 • Η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιείται σε ιερούς ναούς, χώρους θρησκευτικής λατρείας, χωρίς την παρουσία πιστών. Οι πιστοί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο για ατομική προσευχή στους χώρους. Οι θρησκευτικές τελετές (βαπτίσεις, γάμοι, κηδείες) θα πραγματοποιούνται με το ανώτατο όριο των 10 ατόμων.

Κύπρος lockdown: Σε καραντίνα από τις 10 έως τις 31 Ιανουαρίου

Δείτε και τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύσουν στη διάρκεια του νέου lockdown στην Κύπρο

Επίσης:

 • Επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους: κουρεία και κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες θεαμάτων, υπαίθρια και ανοικτά αμφιθέατρα, χώροι εστίασης και κέντρα διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, παιδότοποι, γυμναστήρια, σχολές χορού, άλλες σχετικές σχολές.
 • Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις – υπηρεσίες που παραμένουν σε λειτουργία προωθείται η τηλεργασία, με ρύθμιση για φυσική παρουσία του 15% του προσωπικού τους, με μέγιστο αριθμό των εργαζομένων τα 20 άτομα ανά εταιρεία.
 • Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα γίνεται εξ αποστάσεως.
 • Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και νηπιακή και ειδική εκπαίδευση παραμένουν σε λειτουργία.
 • Επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας, χωρίς την παρουσία θεατών. Η διεξαγωγή όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες ατόμων κάτω των 18 ετών, αναστέλλεται. Τα πρωταθλήματα των Κατηγοριών Β’ και Γ’ θα μπορούν να προπονούνται με σχετικές ρυθμίσεις.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα