Κύπρος ταξίδια: Από την 1η Μαρτίου ανοίγουν και πάλι τα σύνορα για ξένους τουρίστες

by i-diakopes.gr

Κύπρος ταξίδια: Η απαγόρευση ταξιδίων καταργείται για πολίτες 56 χωρών από την 1η Μαρτίου

Κύπρος ταξίδια: Η χώρα θα ανοίξει και πάλι τα σύνορά τους για τους ξένους τουρίστες από την 1η Μαρτίου. Όπως ανακοίνωσε σχετικά η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Πέρδιος, «Οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται την Κύπρο χωρίς καραντίνα. Εάν κατά την άφιξή τους δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα δοκιμής για το COVID-19».

Από την 1η Μαρτίου, όσοι ξένοι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Κύπρο θα μπορούν να έρχονται και να μην υποχρεώνονται σε καραντίνα. Ωστόσο, εάν το τεστ του κορονοϊού κατά την άφιξή τους είναι θετικό, φυσικά θα υπάρχει καραντίνα.

Η απαγόρευση για τα ταξίδια άρεται λοιπόν για 56 χώρες. Οι χώρες για τις οποίες θα ανοίξουν τα σύνορα της Κύπρου, θα χωριστούν σε ειδικότερες κατηγορίες. Πρόκειται για κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τρίτες χώρες και άλλα κράτη.

Κύπρος ταξίδια: Ανοίγει τα σύνορα για τους τουρίστες από 1η Μαρτίου

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει στην Κύπρο με την επενέναρξη των ταξιδιών από χώρες του εξωτερικού

Η υποδοχή των ταξιδιωτών στην Κύπρο, θα γίνεται υπό τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Για πολίτες που φτάνουν στην Κύπρο από χώρα που έχει «πράσινο» χρώμα, είναι δηλαδή σε πολύ καλή επιδημιολογική κατάσταση. Δε θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού.

Για πολίτες που έρχονται από χώρα που έχει «πορτοκαλί» χρώμα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν στις κυπριακές αρχές ένα αρνητικό πιστοποιητικό κορονοϊού.

Τέλος, για τους πολίτες που καταφθάνουν στην Κύπρο από χώρα με «κόκκινο» χρώμα, θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ πριν την αναχώρηση αλλά και κατά την άφιξή τους στην Κύπρο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα