Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκαθάρισε αν ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών θα είναι ή όχι υποχρεωτικός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Βουλή μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Ξεκαθάρισε αν θα είναι ή όχι υποχρεωτικός.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοποθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση». Όπως τόνισε κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας: «Θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας, να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν».

«Άνω του 70% έχει εμβολιαστεί. Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα σήμα που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των εκπαιδευτικών».

Το «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς

Για το ψηφιακό άλμα της χώρας εν μέσω της πανδημίας μίλησε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς. Κράτησαν ζωντανή την εκπαίδευση στις δύσκολες εβδομάδες της πανδημίας. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία των μαθητών στις τάξεις. Θέλουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο», τόνισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 4ο κύμα της πανδημίας

«Γνωρίζουμε ότι η πανδημία, το 4ο κύμα αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, απέναντι στην οικογένειά τους και απέναντι στα παιδιά. Η αναπλήρωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι εύκολη υπόθεση» είπε.

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Στον πρωθυπουργό αναμένεται να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ τον λόγο θα πάρει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί. Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα