Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι»

by Τόνια Τζαφέρη

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα ξανακλείσει ολικά η χώρα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα συμπληρώνει δύο χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος για  τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο «Κ». Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε στο πρώτο ήμισυ της θητείας του.

Εξηγεί το σχέδιο για την επίτευξη ανοσίας, απαντά στην κριτική για τα κυβερνητικά μέτρα. Και το «πάσο» στους νέους, προαναγγέλλονταν ριζική αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη. Με αναθεώρηση του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα ξανακλείσει ολικά η χώρα»

«Δεν ήμουν ποτέ νεοφιλελεύθερος», λέει και αναλύει γιατί θεωρεί ότι οι παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές έχουν μετατοπιστεί. Αναγνωρίζει τον κίνδυνο εφησυχασμού εξαιτίας του προβαδίσματος που δίνουν στο κόμμα του οι δημοσκοπήσεις. Και επισημαίνει ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ήθελε η κυβέρνησή του να διατηρήσει την «αίσθηση του κατεπείγοντος» και μετά την πανδημία.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους ανεμβολίαστους

Τέλος δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί στο σημαντικό ζήτημα των ημερών. Το οποίο δεν είναι άλλο από τους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα τόνισε, πως δεν είναι εφικτό, η χώρα να κλείσει ολικά ξανά για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα. Και πως «δεν θα ξανακλείσει η χώρα για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι».

«Δεν θα παρθούν ξανά οριζόντια μέτρα καθώς η πλειοψηφία της κοινωνίας θα είναι εμβολιασμένη». Την ίδια στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «υγειονομικό σαμποτάζ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα ξανακλείσει ολικά η χώρα»

Ακόμη προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιστούν μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου να έχουν άνετες και εύκολες διακοπές. Χωρίς κίνδυνο, κρατώντας παράλληλα την χώρα ασφαλή και με χαμηλά κρούσματα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα