Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα γίνει υποχρεωτικός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα γίνει ποτέ υποχρεωτικός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία υποχρέωση στον εμβολιασμό των παιδιών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία, ότι ο εμβολιασμός των παιδιών δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός. Μάλιστα, προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς το θέμα φαίνεται πως συζητείται από την Επιτροπή.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Τόνισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση. Δεν πρόκειται ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα γίνει υποχρεωτικός

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του

Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού. Τα παιδιά θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet. Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς, που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. Ο γονέας οφείλει να προσκομίσει τα δικά του ταυτοποιητικά στοιχεία και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα