Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα είπε για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Βουλή πραγματοποιήθηκε συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, σχετικά με τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

‘’Δεν είχατε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη για το Μάτι’’

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους είπε: «Μιλάτε σε εμένα για ενσυναίσθηση όταν στήνατε σόου. Για να μην πω τι κάνατε τρεις εβδομάδες μετά εσείς που είχατε τόση ενσυναίσθηση για το ζήτημα του Ματιού. Εμείς τότε για 4 ημέρες δεν είπαμε κουβέντα. Σας ασκήσαμε κριτική λόγω της παντελoύς αδυναμίας να εκκενώσετε το Μάτι. Και το δεύτερο ήταν για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Δεν είχατε το θάρρος, ποτέ δεν ζητήσατε συγνώμη. Για να κλείσει αυτή η πληγή, μακάρι να έχετε το θάρρος να το κάνετε σήμερα».

«Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ.

Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Να προσέχετε όταν κρίνετε τους χαρακτήρες άλλων, ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει και τους δύο. Και θα θυμάται ότι στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη νεκρούς».

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Φάνη Σπανό

«Αναφερθήκατε στο κ. Σπανό. Ο ίδιος δήλωσε ότι ουδέποτε μίλησε για εντολή μη επέμβασης κατάσβεσης. Πιστεύετε ότι υπάρχει αξιωματικός που έδωσε εντολή μη κατάσβεσης. Το μήνυμα που δίνετε αναπαράγοντας αυτές τις απόψεις είναι ότι κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια.

Βεβαίως και έγιναν λάθη και στην Εύβοια με σημαντικότερο ότι αναγκαστήκαμε να πάρουμε πίσω εναέρια μέσα για την φωτιά της Αττικής. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να αφήνετε υπονοούμενα ότι κάποιοι ήθελαν να κάψουν την Εύβοια. Για ποιο λόγο; Για να βάλουμε ανεμογεννήτριες;

Μετά το Μάτι πήρατε το μάθημα σας και υπάρχει το πόρισμα Γκόλντάμερ το οποίο έχει πολύ καλά στοιχεία. Διαφωνώ ότι πρέπει να γίνει ανεξάρτητη αρχη η πολιτική προστασία. Ανήκει στον στενό πυρήνα του κράτους και πρέπει να εξοπλιστεί με εκπαίδευση και εξοπλισμό.

Για να πάρουμε Καναντέρ, κ. Βελόπουλε, πρέπει να βάλουμε μπροστά τη γραμμή παραγωγής. Είμαστε σε συνεννόηση με άλλους Ευρωπαίους για να κάνουμε μεγάλη παραγγελία και να μπει μπροστά η παραγωγή. Τα παιδιά που πετούν σήμερα τα Καναντέρ είναι ήρωες όπως ήρωες είναι και οι τεχνικοί.

Έχετε πάει κα Γεννηματά στις μονάδες συντήρησης για να δείτε την προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι για να τα κάνουν να πετάνε; Τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας είναι συγκεκριμένα, περισσότερα από άλλες χρονιές. Δεν πετάνε όλα τα μέσα μαζί. Πετάνε τα μισά ώστε όταν θα φεύγουν να πάνε τα άλλα μισά. Χρησιμοποιήσαμε όλων των ειδών τα μέσα ακόμα και αν δεν ήταν κατάλληλα πλήρως.

 Φέραμε τα Ιλούσιν αλλά και ελικόπτερα από Αυστραλία. Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να ανταποκριθούμε. Τι ακριβώς, κ. Τσίπρα, μας παραδώσατε; Καταθέστε όλα τα σχέδια που τα είχατε όλα έτοιμα αλλά δεν προλάβατε. Τι ακριβώς κάνατε εκτός από το πόρισμα Γκολντάμερ;

Κυριάκος Μητσοτάκης προς Αλέξη Τσίπρα για τα εμβόλια

«Αν έχετε προτάσεις, ελάτε να τις καταθέσετε. Αν έχετε προτάσεις για το πώς θα εμπλακούν ακόμα περισσότερο οι εθελοντές, να αναβαθμιστούν οι επικοινωνίες, πείτε το μας. Είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι δυνατόν όμως να έρχεστε εδώ και να λέτε ότι πρέπει να καθαρίσουμε όλα τα δάση που είναι 62 εκατ. στρέμματα; Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που σας γράφουν τις ομιλίες δεν έχουν ιδέα από δάση.

Στην Εύβοια ελάτε να βάλουμε από κοινού με τον κ. Μπένο σχέδιο προστασίας του δρυμού. Προφανώς κ. Γεννηματά οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν συμμετοχή και έχετε δίκιο όταν λέτε ότι τα σχέδια πρέπει να συμπεριλάβουν και την Αρχαία Ολυμπία.

Μιλήσατε και για τον σεισμό στην Λάρισα, κ. Τσίπρα. Όπως θυμάστε γκρεμίστηκε το σχολείο στο Δαμάσι. Το νέο σχολείο είναι έτοιμο και ορίστε η φωτογραφία του, κ. Τσίπρα. Εύχομαι να παραβρεθώ και στα εγκαίνια. Να κλείσω με μια παρατήρηση σε σχέση με το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται.

Με αφορμή τα μέτρα για τους εμβολιασμούς, δεν διχάζουμε κανένα. Αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες είμαστε λίγο κάτω του ΜΟ του Ευρωπαϊκού. Θα ήταν άδικη μια κριτική ότι δεν οργανώθηκε σωστά ο εμβολιασμός ή ότι δεν υπάρχουν εμβόλια. Όπως επίσης ότι δεν κάναμε ενημέρωση . Εξηγήσαμε μια απλή πραγματικότητα ότι σήμερα το 90%+ των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Όλες οι χώρες θα πάνε σε αντίστοιχους περιορισμούς σχετικά με τους ανεμβολίαστους. Ας αφήσουμε λοιπόν τοις συζητήσεις για διχασμούς. Αυτοί που επικαλούνται τον διχασμό είναι οι ίδιοι που τον επιδιώκουν. Όσοι φέρθηκαν υπεύθυνα δεν θα πληρώσουν την νύφη» είπε και ολοκλήρωσε την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Related posts

«Δίκασαν» τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Twitter: Ποιος είναι ο λόγος που «έκραξαν» ανελέητα τους «Πρωταγωνιστές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες – Έρχονται περισσότερα καλά νέα»

«Θα ρωτήσουμε εμείς, όταν και όπως πρέπει»: Η “πληρωμένη” απάντηση αδερφού θύματος στα Τέμπη για την εκπομπή του Θεοδωράκη με τον Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης»

Συντετριμμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης: Βαρύ το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο για τα Τέμπη

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δε θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων λαθών»

Τέλος στα σενάρια: Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το Πάσχα, τονίζει ο Μητσοτάκης

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα στήριξης των οικογενειών των νεκρών στα Τέμπη

Όλο το διαδίκτυο αποθέωσε τον Νίκο Μουτσινά: Είπε αυτό που δεν τόλμησε κανείς για τον Πρωθυπουργό και τα Τέμπη