Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί» είπε ο πρωθυπουργός

by i-diakopes.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι για να προστατευτεί πρώτος, αλλά ως δείγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε συζήτηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με το δημοσιογράφο John Defterios. Στο 5ο EU-Arab World Summit. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται στις χώρες που θα είναι κερδισμένες από τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιστεί. Όχι επειδή θέλω να μαι ο πρώτος που θα προστατευτεί, αλλά ως σινιάλο ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά». Ακόμα, πρόσθεσε «Μεγάλη ελπίδα δίνει στην ανθρωπότητα το εμβόλιο της Pfizer».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε εν τω μεταξύ τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε ότι οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να φτάνουν από τις αρχές του 2021. Μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε εντυπωσιακά τα νέα που ανακοίνωσε η Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Το 90% ήταν κάτι αναπάντεχο. Κανένας ειδικός δεν περίμενε πάνω από το 70%, στο μάξιμουμ. Οι περισσότεροι περίμεναν γύρω στο 50%», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμα, πρόσθεσε «Στις αρχές της επόμενης χρονιάς πιστεύω θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δώσεις στη χώρα μας, κυρίως για να γίνει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, και αμέσως ταυτόχρονα να γίνει σε όσους ανήκουν στις πολύ ευπαθείς ομάδες».

Τέλος, κατέληξε «Από εκεί και πέρα σταδιακά θα εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι που μπορεί να μην ανήκουν σε αυτές και μετά ο γενικός πληθυσμός». Ενώ ο εμβολιασμός «θα πάρει μερικούς μήνες, δεν θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2021».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα