Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην βαθιά του θλίψη αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, το πρωί του Σαββάτου, αφού επισκέφθηκε το Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Ανάμεσα στα όσα είπε, τόνισε πως όλοι οι πληγέντες θα αποκατασταθούν. Σημέιωσε, μάλιστα πως αυτή η κίνηση θα αποτελέσει πολιτική προτεραιότητα. Επιπρόσθετα σχολίασε, πως όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες

Την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του εξέφρασε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές, στην ΕΛΑΣ, στο Λιμενικό, για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν. Μίλησε για τις στιγμές τους και την συγκλονιστική προσπάθεια τους, να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, την Εύβοια και στη Μάνη.

«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια. Σκοπός είναι, να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης», τόνισε.

«Προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε ύστερο χρόνο στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, θέλαμε να προστατεύσομε τις περιουσίες. Ελπίζουμε, να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές. Τέλος, σημασία έχει η προστασία των κρίσιμων υποδομών. Πρωτίστως κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια διατήρησης της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί»

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί του Σαββάτου

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί. Θέλω να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά όλους τους πληγέντες, ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά. Θα αλλάξουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις».

«Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν