Λακωνία φωτιές: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μάνη έφτασε τα πρώτα σπίτια – Καινούριες εικόνες που προκαλούν τρόμο

Λακωνία φωτιές: Η μάχη θα είναι ολονύχτια

Λακωνία φωτιές: Η μεγάλη φωτιά στη Λακωνία και τη Μάνη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Η νύχτα που έρχεται θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Οι Πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη, κόντρα και στους ισχυρούς ανέμους που δυσκολεύουν το έργο τους ακόμα περισσότερο.

Τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αποτυπώνουν την κατάσταση λίγο μετά τις 20.00 στην Ανατολική Μάνη. Οι φλόγες που εκτείνονταν σε ένα τεράστιο μέτωπο, περίπου 20 χιλιομέτρων, άρχισαν να πλησιάζουν τα διάσπαρτα σπίτια. Πρόκειται για σπίτια που ευτυχώς είχαν εκκενωθεί, με τις εκκλήσεις και τις σειρήνες να δίνουν έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο στις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση πέντε οικισμών: Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι ενώ ενισχύθηκαν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τον πύρινο εφιάλτη. Έτσι αυτή την ώρα στην μάχη με την φλόγες επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ από αέρα 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά που κινείται σε δυο βασικά μέτωπα.

Η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση, η Μάνη επειδή είναι σαν χερσόνησος έχει ξεκινήσει από δυτικά και τώρα κινείται ανατολικά. Όλο αυτό το πόδι το μεν είναι από την πλευρά του Ιονίου και το άλλο στο Αιγαίο. Έχει ανοίξει πολύ το μέτωπο” εξηγεί ο αντιδήμαρχος και συνεχίζει: “Βέβαια γίνεται υπερπροσπάθεια από την πυροσβεστική και τα οχήματα του δήμου να περιοριστεί, ωστόσο είναι δύσκολο. Έχει αέρα, ο οποίος μεταβάλλεται συνεχώς, πότε φυσάει από ανατολικά προς δυτικά και πότε απόδυτικά προς ανατολικά και το αντίθετο βόρεια και νότια. Θα είναι μεγάλη η εξέλιξη της και φοβάμαι πως αν συνεχίσει έτσι θα πάει και από την άλλη πλευρά. Αυτή την στιγμή καίγεται ένας απέραντος ελαιώνας”.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο