Λαμία τηλεκπαίδευση: Άγνωστοι συνδέθηκαν στην ψηφιακή τάξη και άρχισαν να βρίζουν αισχρά τον καθηγητή

by i-diakopes.gr

Λαμία τηλεκπαίδευση: Πρωτοφανές το περιστατικό που συνέβη εν ώρα τηλεκπαίδευσης στη Λαμία

Λαμία τηλεκπαίδευση: Πολλά είναι τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γεγονός ήταν πραγματικά πρωτοφανές. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, στη διάρκεια μαθήματος της Γ’ Γυμνασίου ενός σχολείου της Λαμίας, άγνωστος/οι συνδέθηκαν στην ψηφιακή τάξη με ψεύτικο όνομακαι άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον καθηγητή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο καθηγητής αποδέχτηκε το αίτημα εισόδου του εν λόγω ατόμου. Ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το όνομα ενός από τα παιδιά στα greeklish. Η είσοδος του αγνώστου ατόμου καταγράφηκε στις 12:46, ενώ η έξοδος στις 12:54. Όταν ο άγνωστος άρχιζε να βρίζει τον καθηγητή, μία μαθήτρια διαπίστωσε ότι αυτή δεν είναι η φωνή του παιδιού αλλά ενός άλλου που μάλλον χάκαρε το σύστημα.

Σε συνεννόηση του καθηγητή με την οικογένεια του παιδιού, αποφασίστηκε να γίνει μήνυση. Και να τεθεί θέμα άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι άγνωστοι κάλεσαν αργότερα το παιδί στο τηλέφωνο και το απειλούσαν.

Κατατέθηκε πράγματι μήνυση από τη δικηγόρο της οικογένειας, κα. Σοφία Σταυράκη, καθώς και θέμα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Λαμία τηλεκπαίδευση: Άγνωστος χάκαρε το σύστημα και έβριζε

Δείτε τις δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας σχετικά με το περιστατικό που συνέβη εν ώρα τηλεκπαίδευσης στη Λαμία

«Η συγκεκριμένη πράξη έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία, αφού ο υπαίτιος εισέρχεται παράνομα σε ένα διαδικτυακό μαθητικό περιβάλλον, διαταράσσει αυτό, δημιουργεί εντυπώσεις προσποιούμενος μαθητή της τάξης και ενοχοποιεί τον εν λόγω μαθητή, ο οποίος υφίσταται σοκ και τρόμο. Είναι μια μορφή εκφοβισμού. Σήμερα είναι αυτό το παιδί,  αύριο θα είναι θύμα κάποιο άλλο. Συνιστώ μεγάλη προσοχή στους γονείς» ανέφερε η κα. Σταυράκη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα