Λάρισα και Ιωάννινα: Έφτασαν οι πρώτες παρτίδες εμβολίων στα νοσοκομεία – Αύριο ξεκινά ο εμβολιασμός

by i-diakopes.gr

Λάρισα και Ιωάννινα: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι με την αυριανή εκκίνηση του εμβολιασμού

Λάρισα και Ιωάννινα: Παραδόθηκαν οι πρώτες παρτίδες εμβολίων σήμερα σε νοσοκομεία της Λάρισας και των Ιωαννίνων. Νωρίτερα το πρωί τα πρώτα εμβόλια παραδόθηκαν και στο νοσοκομείο Ρίου στην Πάτρα.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, κατέφθασαν τα πρώτα εμβόλια τα οποία είναι αρκετά ώστε να εμβολιαστούν 250 άτομα. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Προηγούνται δηλαδή γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης δήλωσε «Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε όλοι μας, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και έτσι σταδιακά θα πρέπει να μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη, που είμαστε εδώ και ένα χρόνο».

Από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι ο καθηγητής παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας κ. Γεώργιος Συρογιαννόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε «πρέπει να πετύχουμε όσο μπορούμε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και να φτάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό το 60 – 70% που θέλουμε. Για να έχουμε ανοσία της κοινότητας».

Λάρισα και Ιωάννινα: Έφτασαν στα νοσοκομεία τα πρώτα εμβόλια

Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν σήμερα σε νοσοκομεία της Λάρισας και των Ιωαννίνων

Εκτός από την πόλη της Λάρισας, τα πρώτα εμβόλια κατέφθασαν και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για 40 δόσεις με τις οποίες θα ξεκινήσει αύριο ο εμβολιασμός. Όπως δήλωσε ο διοικητής κ. Νίκος Κατσαριώτης «το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί σε ποσοστό 65%».

Με την πρώτη δόση του εμβολίου θα εμβολιαστεί όλο το προσωπικό έως και τις 20 Ιανουαρίου. Από εκεί και έπειτα, η δεύτερη δόση θα χορηγηθεί 21 μέρες μετά.


Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα