Λάρισα: Συλλήψεις και πρόστιμα σε εκκλησία που τελούσε λειτουργία χωρίς κανένα μέτρο για τον κορονοϊό

Λάρισα: Συνελήφθη ο 37χρονος ιερομόναχος που τελούσε τη λειτουργία – Δεκάδες πρόστιμα σε πιστούς

Λάρισα: Με ένα εξαιρετικά δυστυχές περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι χθες οι αστυνομικές αρχές σε εκκλησία της Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onlarissa.gr, ύστερα από έφοδο της αστυνομίας σε εκκλησία, εντοπίστηκαν πιστοί να παρακολουθούν λειτουργία. Χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία από τον κορονοϊό.

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής της Λάρισας χθες Κυριακή το πρωί. Από την έφοδο της ΕΛΑΣ εντοπίστηκε ένας 37χρονος ιερομόναχος να πραγματοποιεί λειτουργία υπό την παρουσία δεκάδων πιστών.

Η λειτουργία έλαβε χώρα γύρω στις 11 το πρωί υπό την παρουσία περίπου 40 πιστών, μεταξύ των οποίων και ανηλίκων παιδιών. Τη λειτουργία πραγματοποιούσε 37χρονος ιερομόναχος του Ορθόδοξου Ανατολικού Δόγματος, των Παλαιοημερολογιτών.

Στη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας, αρκετοί πιστοί προσπάθησαν να διαφύγουν όπως και έκαναν ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο και το πρόστιμο.

Λάρισα: 37χρονος ιερέας πραγματοποίησε λειτουργία παρουσία πιστών

Ο ιερέας συνελήφθη ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε 20 πιστούς στην εκκλησία της Λάρισας

Σε βάρος του ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ ενώ συνελήφθη. Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παραμένει κρατούμενος και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Στους παρόντες 20 πιστούς επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από χθες στις 6 το πρωί, οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές για τους πιστούς. Μάλιστα, ο εορτασμός των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον αγιασμό των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Για τις σχετικές αποφάσεις, συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα