Λεπτομέρειες lockdown: Δείτε πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί

Λεπτομέρειες lockdown: Επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης εκτός του οδηγού σε ΙΧ και ταξί

Λεπτομέρειες lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν 2.917 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ που είναι πιο κοντά από ποτέ στα 3.000 κρούσματα. Εκτός αυτού, lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή πανελλαδικά από αύριο Σάββατο 7/11 στις 6 το πρωί για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Χθες το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ορισμένες περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πως θα λειτουργήσουν οι μετακινήσεις εν μέσω lockdown.


«Σε κρίσιμο και σημαντικό σταυροδρόμι βρισκόμαστε», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Αντιμετωπίζουμε ακόμα μια δύσκολη συγκυρία», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Ενώ συμπλήρωσε «μια δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει και θα θέλαμε να μην ξαναζήσουμε». Καλώντας τους πολίτες «να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, το εθνικό σύστημα υγείας, την ίδια μας την πατρίδα».

Δείτε πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί αλλά και το σύνολο των υπόλοιπων λεπτομερειών του lockdown

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι σε «μόλις 5 ημέρες είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 20%» ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται αυξήθηκαν κατά 36%, οι διασωληνωμένοι κατά 34%, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και ΜΑΘ κατά 33%, ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες χρειάστηκαν ακόμα 55 ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, όσοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη. Το ίδιο ισχύει και για μετακίνηση στα σχολεία, με βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου.

Όλες οι σχετικές φόρμες εντύπων είναι στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ενώ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή 13033 για έκτακτες μετακινήσεις μέσω sms.

Τα ειδικότερα μέτρα είναι τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.

Ειδικά για τα κομμωτήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση δύο ημερών, με την αναστολή λειτουργίας να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα.

Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery, διευκρίνησε ο ίδιος.

Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.

Υποχρεωτική η τελεργασία σε ποσοστό 50%.

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο