Lockdown Χριστούγεννα: Οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να μείνουν όλα κλειστά και τα Χριστούγεννα

Lockdown Χριστούγεννα: Δείτε τι ακριβώς προβλέπεται για την περίοδο των Χριστουγέννων

Lockdown Χριστούγεννα: Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown έως και τις 7 Δεκεμβρίου. Αυτή η παράταση δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν, μιας και ήταν σχεδόν δεδομένο ότι το lockdown θα παραταθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον και ανησυχία είναι η πιθανή παράταση της καραντίνας και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε χθες «Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι οι επόμενες επτά περιοχές, οι οποίοι και θα κρίνουν το άνογμα ή όχι της χώρας. Πρόκειται για τις Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Μυτιλήνη, Λάρισα και Αχαΐα.

Δείτε αναλυτικά τις εκκλήσεις των λοιμωξιολόγων για παράταση του lockdown και τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Μητσοτάκη και τον καλούν να παρατείνει την καραντίνα και μέσα στα Χριστούγεννα. Η Ειδική Επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρακαλά να μην ανοίξει τίποτα μέσα στις γιορτές, για να αποφευχθεί περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο, πολλοί υποστηρίζουν ότι ούτε τα σχολεία υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουν μόλις για 15 ημέρες. Τέλος και το άνοιγμα της εστίασης προκαλεί πονοκεφάλους, ενώ το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι σχεδόν σίγουρο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Related posts

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη