Lockdown Πάσχα: Με καραντίνα θα γιορτάσουμε και το Πάσχα – Ξεχάστε Απόκριες και Καρναβάλια

Lockdown Πάσχα: Δείτε τι ανέφεραν για τον εορτασμό του Πάσχα ο Χαρδαλιάς και η Παγώνη

Lockdown Πάσχα: Δεδομένη θεωρείται ήδη η καραντίνα την περίοδο εορτασμού του Πάσχα. Καθώς τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται. Και ενώ σήμερα περιμένουμε πάνω από 1.000 κρούσματα σύμφωνα με τον Αρκουμανέα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και το φετινό Πάσχα θα είμαστε σε καραντίνα.

Χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Νίκο Χατζηνικολάου. Ανέφερε ότι ούτε φέτος πρόκειται να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως και πέρσι.

Αντίστοιχα η Ματίνα Παγώνη σχολίασε «Δεν θα κάνουμε Πάσχα. Με τη μείωση των εμβολίων και αυτόν τον αριθμό των εμβολιασμών, πώς θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα; Η χαλάρωση θα είναι να παραγγείλουμε ένα αρνί ή να ψήσουμε με την οικογένεια στη βεράντα και να καθίσουμε να το φάμε ακούγοντας μουσική».

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται αύξηση της τάξης του 30% στα κρούσματα της Αττικής εντός του μήνα. Όπως τόνισε «τα μοντέλα που μελετάμε δείχνουν μια σημαντική αλλά λογική αύξηση μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη και μετά μια πιο γρήγορη αύξηση αλλά όχι επιθετική».

Εκτός από την σχεδόν σίγουρη καραντίνα το Πάσχα, ένα βήμα πριν το ολικό κλείσιμο είναι η Αττική

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία αυξητική πορεία του ιού. Εάν υπολογίσει κανείς ότι τα κρούσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν έχουν φανεί ακόμα. Αλλά και ότι οι μεταλλάξεις γίνονται όλο και περισσότερες και διασπείρονται στον πληθυσμό. Και ότι οι εμβολιασμοί δεν γίνονται με γρήγορους ρυθμούς, τότε θα πρέπει να ανησυχεί κανείς πάρα πολύ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εάν η Αττική συνεχίσει με αυτή την αυξητική πορεία για ακόμα λίγες μέρες, τότε είναι πιθανό ένα ολικό κλείσιμο. Να τεθεί δηλαδή σε καθεστώς παρόμοιο με αυτό των άλλων κόκκινων περιοχών.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό