«Λύγισε» η Ρούλα Πισπιρίγκου: Η στιγμή που ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στον Μάνο Δασκαλάκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αθώα δήλωσε η κατηγορούμενη

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί την κατηγόρουμενη για ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας.

Αναλυτικά, Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της. Η ίδια όντας μαυροφορεμένη δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο και δεν έδειξε αδιάφορη όσον αφορά τον εν διαστάσει σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος και κατέθεσε πρώτος.

Ειδικότερα, μέσω του κ. Κούγια, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε σήμερα αθώα ενώ ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το δικαστήριο. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας, επισημαίνοντας πως για την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ενώ σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης ο ίδιος επισήμανε πως «οι γιατροί προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους δεν καταγράφουν πουθενά τι δίνουν κατά την καρδιοαναπνευστική διαδικασία». Όπως είπε ο κ. Κούγιας «θα έπρεπε να γίνει καταγραφή», δεδομένου ότι δεν ανευρέθηκε στις τοξικολογικές το ρουκορόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα».

Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης της 34ρονης αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η κ. Σπηλιωπούλου αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση για τη Τζωρτζίνας και στη συνέχεια για την ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα. Κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων», είπε ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, Νικόλαος Ράικος είναι επισφαλή.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έγινε έρευνα από το νοσοκομείο για τη κεταμίνη δήλωσε ο κ. Κούγιας

«Ο κ. Ράικος μαζί με την Σπηλιοπούλου έκανε αυτό που λέω εξαρχής. Είχαν βρει την ένοχη και έπρεπε να την καταστήσουν κατηγορούμενη» είπε ο συνήγορος ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά του Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα. «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση» είπε ο κ. Κούγιας για να προσθέσει: «Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης μητέρας έκανε σύνδεση με τον θάνατο της Μαλένας, του δεύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη και τόνισε ότι το ίδιο το ζευγάρι αμέσως στράφηκε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, οπότε μία «δολοφόνος» δεν θα έμπαινε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία.

Τότε, η Πρόεδρος της έδρας αντέδρασε και είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκαλείται κατηγορουμένη, με τον Αλέξη Κούγια να συμφωνεί σε αυτό και να επισημαίνει πως ο ίδιος έδωσε τεράστιο αγώνα ώστε η 34χρονη να μην χαρακτηρίζεται έτσι. Σε εκείνο το σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα, με τους Αστυνομικούς να της δίνουν νερό.

Ένταση με τον Όθωνα Παπαδόπουλο για την Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Αλέξη Κούγια

Σε άλλο σημείο της δικάσιμου, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλεσε τον προηγούμενο συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου «κλαρινογαμπρό».

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου κι έδωσε τη δική του απάντηση στον Αλέξη Κούγια.

«Είναι για να γελάσουμε, ενδεχομένως κατά μια άλλη άποψη είναι και για να κλάψουμε. Δεν ξέρω σε ποια άλλη χώρα ένας δικηγόρος θα μπορούσε να ασκεί έτσι το λειτούργημά μας και να εξακολουθεί να το ασκεί και να ακολουθεί τέτοιες τακτικές.

Φανταστείτε να έχετε μια τόσο σοβαρή υπόθεση ως κατηγορούμενος ή κατηγορούμενη, να έχετε προσλάβει έναν δικηγόρο για να σας υπερασπίσει στο δικαστήριο, απέναντι σε μια τόσο σοβαρή κατηγορία και αντί να προβάλλει ο υπερασπιστής σας επιχειρήματα με τα οποία θα βοηθήσει να ακουστεί η απάντησή σας σε σχέση με την κατηγορία που σας αποδίδεται, να ασχολείται με σχόλια, με ύβρεις για τον προηγούμενο δικηγόρο. Μιλάει για τον εαυτό του ή για λογαριασμό της κατηγορουμένης.

Εγώ για πέντε μήνες, έδωσα ότι είχα και δεν είχα, έκανα κατάθεση ψυχής προσπαθώντας με κάθε μέσο, σε ένα πολύ βαρύ κλίμα. Όταν είχα αναλάβει εγώ αυτή την υπόθεση ήταν το πλήθος μαζεμένο έξω από το σπίτι της κατηγορούμενης στην Πάτρα και απειλούσε να σπάσει πόρτες και να εισβάλλει στον χώρο, για να προβεί σε βίαιες πράξεις εις βάρος των συγγενών της. Ήταν το κλίμα τόσο βαρύ και έτσι όλοι οι συνάδελφοί μου παραιτούνταν ή αρνούνταν εξαρχής να αναλάβουν αυτή την υπόθεση.

Μεγάλο μέρος των επαφών του κύριου Κούγια, ήταν επαφές που οι προηγούμενοι υπερασπιστές είχαν έρθει σε επαφή, την οποία στη συνέχεια κληροδότησαν στον επόμενο. Πήρε την υπόθεση από το σημείο που βρισκόταν και τη συνέχισε, αξιοποίησε τις επαφές και τις προσπάθειες που είχα κάνει εγώ και τις συνέχισε από εκεί και πέρα και καλώς έπραξε» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στον Alpha.

Πάρα πολύ σκοτεινή υπόθεση που διαρκώς βγαίνουν και νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας. Θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα μιας και ο συνήγορος υπεράσπισης της Πισπιρίγκου φαίνεται να κρατά πολλούς άσσους στο μανίκη του για την ιστορία αυτή. Ας κρατάμε μικρό καλάθι λοιπόν, για ότι αφορά την ενοχή της.

Related posts

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα