Λύματα Αττικής: Αυξημένο το ιικό φορτίο στην πόλη – Η Παγώνη λέει «Δεν αντέχει τρίτο κύμα το ΕΣΥ»

Λύματα Αττικής: Πάνω από το 50% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί – Σοκαριστικά τα στοιχεία

Λύματα Αττικής: Αυξημένο παρατηρείται το ιικό φορτίο στην Αττική, γεγονός που απορρέει από τη χαλάρωση των εορτών. Ο κ. Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι μπορεί τα κρούσματα να μην είναι ακόμα πολλά. Ωστόσο, περισσότεροι από το 50% όσων νοσούν με κορονοϊό, είναι ασυμπτωματικοί! Έτσι, η διασπορά μπορεί να αργήσει να φανεί, αλλά τελικά θα φανεί σε μερικές εβδομάδες.

Η κα. Ματίνα Παγώνη από την πλευρά της, ανέφερε ότι μέσα στο Φεβρουάριο, η χώρα θα εισέλθει στο τρίτο κύμα κορονοϊού. Ελπίζει δε, τα κρούσματα να κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση με Ιταλία και Ισπανία. Μάλιστα, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι δεδομένης της κοσμοσυρροής του Σαββατοκύριακου, αλλά και της χαλάρωσης των εορτών «μακάρι να είναι δύο και να μην είναι περισσότερες εβδομάδες το lockdown».

Ειδικά στην Αττική, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στα λύματα, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και η κατάσταση θα εκτροχιαστεί εάν αυξηθούν τα κρούσματα.

Λύματα Αττικής: Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης

Εκτός από το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική, με αργούς ρυθμούς γίνονται οι εμβολιασμοί σύμφωνα με την κα. Παγώνη

Η κα. Παγώνη ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και θα πρέπει να επιταχυνθούν. Όσο για την πρόταση του καθηγητού Δερμιτζάκη για την επιβολή σκληρού lockdown τριών εβδομάδων, ανέφερε «Επειδή εμείς εδώ είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε τα δεδομένα τα δικά μας, σέβομαι τον κ. Δερμιτζάκη, αυτά που λέει από εκεί από τη Γενεύη, όμως εμείς πάμε με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Φυσικά μπορεί να έχει (γνώμη) αλλά εμείς έχουμε κάποια κριτήρια που λέγεται Ε.Σ.Υ. και έχει προτεραιότητα».

Τέλος αναφορικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού υγείας για το ιατρικό προσωπικό, σχολίασε «Ήταν πιστεύω μια ατυχής δήλωση του αναπληρωτή υπουργού. Πιστεύω ότι θα ανακαλέσει. Όλα τα site γράφουν “ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ”. Εμάς αυτό μας στεναχώρησε πάρα πολύ».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα