Λύματα στη Θεσσαλονίκη: Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο – Τι δείχνουν οι αναλύσεις

by i-diakopes.gr

Λύματα στη Θεσσαλονίκη: Δείτε τι δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις των λυμάτων της πόλης

Λύματα στη Θεσσαλονίκη: Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Όπως δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις από την έρευνα που διεξάγει η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ. Το ιικό φορτίο έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ύστερα από τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό που πραγματοποιήθηκε, στις μετρήσεις της 13ης, 15ης και 18ης Ιανουαρίου. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες μετρήσεις της 6ης, 8ης και 11ης Ιναουαρίου, φαίνεται ότι η συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης είναι χαμηλή.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παπαϊωάννου, πρύτανη του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνο της έρευνας «Λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και το ανώτατο χρονικό όριο. Που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία υπολογίζεται πως απαιτείται για την έκκριση ιικού φορτίου από τη στιγμή της μόλυνση. Δεν προκύπτει αύξηση της διασποράς του ιού στη πόλη από την αρχή του έτους. Η επιδημιολογική εικόνα δεν επιδεινώθηκε ούτε κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων, όπου είχαν εκφραστεί κάποιες ανησυχίες σχετικά με περιστατικά συνωστισμού που παρατηρήθηκαν».

Λύματα στη Θεσσαλονίκη: Σε χαμηλό επίπεδο το ιικό φορτίο στην πόλη

Πότε θα φανεί η επίδραση του ανοίγματος των σχολείων στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε «Είναι νωρίς ακόμη, το διάστημα για το οποίο έχουμε στοιχεία δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε χαμηλά επίπεδα διασποράς του ιού στην κοινότητα, είμαστε καλά».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα