Λύματα Θεσσαλονίκης: Δεν υπήρξε αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη την περίοδο των εορτών

Λύματα Θεσσαλονίκης: Δείτε αναλυτικά τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των λυμάτων για το ιικό φορτίο στην πόλη

Λύματα Θεσσαλονίκης: Ευχάριστα είναι τα πρώτα δείγματα των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη από την ανάλυση του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνο του ερευνητικού έργου κ. Νίκο Παπαϊωάννου «Από τις μετρήσεις της επόμενης εβδομάδας θα εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για την πιθανή επίπτωση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας κατά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Αυτό γιατί από τη στιγμή που κάποιος θα μολυνθεί από τον ιό, δεν εκκρίνει αμέσως μεγάλο ιικό φορτίο».

Πρόσθεσε επίσης «στα σχετικά χαμηλά επίπεδα που βρισκόμαστε αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανάγνωση της ελάττωσης του ιικού φορτίου. Καθώς, για παράδειγμα, την εικόνα από την όποια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κατά τα Χριστούγεννα. Ενδεχομένως να αλλοιώνει μερικώς η μείωση των ενεργών κρουσμάτων, δηλαδή όσων είχαν μολυνθεί από τον ιό. Και είναι πλέον αρνητικοί έχοντας σταματήσει να εκκρίνουν ιικό φορτίο».

Λύματα Θεσσαλονίκης: Δεν αυξήθηκε το ιικό φορτίο στις γιορτές

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα από την έρευνα των λυμάτων της Θεσσαλονίκης την περίοδο των εορτών

Στο γράφημα που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με κόκκινο χρώμα καταγράφονται περισσότερα από 500 κρούσματα. Ενώ στο πορτοκαλί 100-400 και στο πράσινο είναι λιγότερα από 100 κρούσματα.

Λύματα Θεσσαλονίκης: Δεν αυξήθηκε το ιικό φορτίο στις γιορτές

Υπενθυμίζεται ότι η μεθοδολογία της μέτρησης του κορονοϊού μέσω των αποβλήτων, αντιπροσωπεύει την συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτοί δε, μπορούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα