«Λύθηκε» το μυστήριο και το DNA «μίλησε»: Βγήκαν τα αποτελέσματα για την 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν

«Λύθηκε» το μυστήριο και το DNA «μίλησε»: Βγήκαν τα αποτελέσματα για την 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Η 21χρονη είναι Πολωνή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA

Τα αποτελέσματα του DNA για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν βγήκαν και τελικά η 21χρονη Πολωνή που ισχυρίστηκε ότι είναι η Μαντλίν, δεν είναι… Αντιθέτως, είναι 100% Πολωνή σύμφωνα με τα δεδομένα της εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση όταν ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μαντλίν – παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι γονείς της χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς της «αβάσιμους και ψεύτικους».

Η Γουέντελ εμφανίστηκε ακόμη και στην αμερικανική εκπομπή Dr Phil, όπου είπε ότι άρχισε να υποψιάζεται ότι ήταν η Μαντλίν τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει καμία απόδειξη για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γουέντελ επέμενε ότι ήταν η Μαντλίν, η 21χρονη έλαβε τα αποτελέσματα του τεστ DNA που απέδειξαν ότι τελικά δεν είναι το αγνοούμενο κορίτσι.

Η Μαντλίν ήταν μόλις 3 ετών όταν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην στην Πορτογαλία το 2007. Τα αποτελέσματα του DNA έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι η Γουέντελ δεν είναι η Μαντλίν.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα του DNA έδειξαν ότι είναι πράγματι από την Πολωνία – όπως επέμεναν οι γονείς της – με λιθουανική και ρουμανική καταγωγή.

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Η Τζούλια Γουέντελ «είναι 100 % από την Πολωνία»

«Λύθηκε» το μυστήριο και το DNA «μίλησε»: Βγήκαν τα αποτελέσματα για την 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν

«Είναι 100% από την Πολωνία», δήλωσε η ιδιωτική ερευνήτρια και μέντιουμ Δρ. Γιόνχανσον που βοηθούσε τη Γουέντελ.

«Έχει ένα μικρό ποσοστό λιθουανικής και ρωσικής καταγωγής, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι είναι Πολωνή», πρόσθεσε η Δρ Γιόχανσον, η οποία έχει μεταφέρει τη Γουέντελ από την Πολωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή της.

Η Γουέντελ δεν είχε προσκομίσει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, με τους γονείς της να λένε ότι έχει κατασκευάσει τους ισχυρισμούς και ότι «είναι προφανές ότι δεν είναι» η Μαντλίν.

Η Μαντλίν, τότε 3 ετών, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia da Luz της Πορτογαλίας το 2007. Τώρα το κορίτσι θα ήταν 19 ετών, δηλαδή δύο χρόνια νεότερη από την Γουέντελ.

Η Γουέντελ ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν μπορεί να θυμηθεί μεγάλα τμήματα της παιδικής της ηλικίας και δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της, καθώς δεν έχει δει το πιστοποιητικό γέννησής της – ισχυρισμός που αντικρούεται έντονα από τους γονείς της.

«Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου ανάμνηση είναι πολύ έντονη και αφορά διακοπές σε ένα ζεστό μέρος όπου υπάρχει μια παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια με διαμερίσματα», είπε. «Δεν βλέπω την οικογένειά μου σε αυτή τη μνήμη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στον Dr Phil, η Γουέντελ, χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο, είπε: «Πιστεύω ότι είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν».

Ο Dr Phil έδειξε στη Γουέντελ φωτογραφίες της ίδιας και της Μαντλίν δίπλα-δίπλα, τις οποίες η Πολωνή είχε χρησιμοποιήσει για να προωθήσει τη θεωρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η μητέρα της άλλαζε πάντα θέμα όταν αναφερόταν στη γέννησή της και «δεν ήθελε να της δείξει καμία απόδειξη».

«Λύθηκε» το μυστήριο και το DNA «μίλησε»: Βγήκαν τα αποτελέσματα για την 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν

«Όταν της ζήτησα DNA πριν από όλη αυτή την κατάσταση, όταν της ζήτησα κάποιες φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της, κάποιες παιδικές φωτογραφίες… αρνήθηκε».

Ενώ η Γουέντελ έλεγε ότι ήταν η Μαντλίν και ότι ποτέ δεν της είχαν δείξει φωτογραφίες της από τα πρώτα χρόνια της ζωής της ή πιστοποιητικό γέννησης, οι γονείς της αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς – και προσκόμισαν τα στοιχεία.

Οι γονείς της ανέφεραν σε δήλωσή τους:

«Για εμάς ως οικογένεια είναι προφανές ότι η Τζούλια είναι η κόρη μας, η εγγονή μας, η αδελφ