Μαδρίτη: Η ισπανική πρωτεύουσα θα κλείσει τα σύνορά της για 10 μέρες τον Δεκέμβριο

Μαδρίτη: Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά από 4 έως 13 Δεκεμβρίου

Μαδρίτη: Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της πρωτεύουσας της Ισπανίας από τις 4 έως τις 13 Δεκεμβρίου. Η κινητικότητα θα περιοριστεί για να αποφευχθεί η μαζική διέλευση κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών εορτασμών. Οι πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου είναι πολύ σημαντικές στη Μαδρίτη από άποψη του τουρισμού και της οικονομίας. Στις 6 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Ημέρα του Συντάγματος και στις 9 Δεκεμβρίου, η Αμόλυντη Σύλληψη (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου).

Λόγω περιορισμού της διασποράς απαγορεύονται να εισέρχονται στην πόλη επισκέπτες. Αλλά και οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν εκτός με εξαίρεση την μετακίνηση για εργασία ή για τη φροντίδα ενός συνανθρώπου.

Μαδρίτη: Κλείνει τα σύνορά της από 4 έως 13 Δεκεμβρίου

Ενώ τα σύνορα της Μαδρίτης κλείνουν, στην Βαρκελώνη ανοίγουν τα μπαρ και τα εστιατόρια

Τα μπαρ και τα εστιατόρια άνοιξαν και πάλι ύστερα από 5 εβδομάδες κλεισίματος στη Βαρκελώνη. Η ισπανική περιφέρεια άνοιξε επίσης και πάλι τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τις αίθουσες μουσικής και τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα λειτουργούν στο 50% της δυναμικότητάς τους. 

Η Ισπανία, η οποία έχει περισσότερα από 1,55 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 – τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη, μετά τη Γαλλία και 42.619 νεκρούς. Επέβαλε στα τέλη Οκτωβρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας έξι μηνών, στηρίζοντας νομικά τις περιφέρειες για να επιβάλουν απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και περιορισμούς στα ταξίδια.

Οι νέες μολύνσεις, που καταμετρήθηκαν τις 14 τελευταίες ημέρες, είχαν μειωθεί την Παρασκευή σε 419 ανά 100.000 ανθρώπους, από 530 που ήταν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στην Καταλονία, η αναλογία έπεσε γύρω στους 390.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν