Μαϊμού εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας: 40.000 εμβολιασμοί σε 6.000 κατοίκους

Καρδίτσα: Σκάνδαλο με 40.000 πλαστούς εμβολιασμούς σε 6.000 κατοίκους

Καρδίτσα: Κύκλωμα έκδοσης «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας

Καρδίτσα: Κύκλωμα έκδοσης «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση, ύστερα από τις αναφορές περί πλαστών εμβολιασμών στο κέντρο Υγείας.

Στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί, τη στιγμή που οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα περισσότερα εμβόλια φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή καταγωγής μιας υπαλλήλου. Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Καρδίτσα: Σκάνδαλο με 40.000 πλαστούς εμβολιασμούς σε 6.000 κατοίκους

Όσα αποκαλύπτουν τα ρεπορτάζ για τους πλαστούς εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διοικητική υπάλληλος φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. Η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο. Η υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως υπήρχε τουλάχιστον μια συνεργός νοσηλεύτρια, από την οποία η υπάλληλος είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα, προκύπτει οικονομική συναλλαγή. Μάλιστα, θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες. Η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς, πάντως, είναι άφαντη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρθηκε, το περασμένο Σάββατο είχαν κλείσει με έναν αριθμό εμβολιασμών, ωστόσο περίσσευαν δύο εμβόλια, ένα στοιχείο που φέρεται να οδήγησε στο να αρχίσει να «ξετυλίγεται το κουβάρι». Η έρευνα οδήγησε στις βεβαιώσεις που φέρονταν να έχουν κάνει οι εμβολιασθέντες. Γρήγορα διαπιστώθηκε, ότι δεν υπήρχε σφραγίδα, οπότε κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Παράλληλα, αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε την κατάθεση νέου νόμου και τόνισε ότι δε θα υπάρξει καμία ανοχή. Σημειώνεται, πως η επίτευξη ταχύτερων ρυθμών εμβολιασμών παραμένει προτεραιότητα. Μάλιστα, σημαντική δοκιμασία ως προς την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αναμένεται να αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα