«Μάνα γίνεσαι όταν είναι έτοιμη η ψυχή σου»: Τι δηλώνει η γυναίκα που θα γίνει μητέρα στα 52 της

Τάνια Καρούζου: Τι αποκάλυψε η γυναίκα που είναι έγκυος στα 52 της

Η Τάνια Καρούζου είναι 52 χρονών και ετοιμάζεται να γίνει μητέρα για πρώτη φόρα. Η εγκυμονούσα δήλωσε στην κάμερα πως δεν ήταν πάντα το παιδικό της όνειρο να μείνει έγκυος και εξήγησε πως πήρε αυτή την απόφαση στα 52 της.

«Δεν ήταν το όνειρο μου από μικρή. Δεν ήθελα από μικρή, το ήθελα αργότερα. Όπως πολλές γυναίκες ίσως, έτσι κι εγώ, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για λόγους υγείας καθυστέρησα να προχωρήσω σε μια εγκυμοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS.

Όλα άλλαξαν την εποχή του κορινοϊού όταν κι ένιωσε πλέον έτοιμη να παίξει αυτόν τον νέο και όμορφο ρόλο στη ζωή της.

«Ήρθε το θέμα του κορονοϊού είχα μπει ήδη στα 48. Στα χρόνια του κορωνοϊού δεν έκανα κάτι αλλά έφτασα 50».

Μια ηλικία ορόσημο -όπως λέει η ίδια- που έπρεπε να αποφασίσει αν θα ανοίξει ή θα αφήσει πίσω της μια για πάντα το κεφάλαιο της μητρότητας για εκείνην.

Σήμερα 8 μήνες μετά κοιτάζει το υπερηχογράφημα του μωρού της με τον 11 χρόνια σύντροφο και σύζυγο της να βρίσκεται στο πλάι της.

«Μαζί το αποφασίσαμε. Κι εκείνος το ήθελε κι εγώ το ήθελα. Και είπαμε να πάμε στον κύριο Πάντο, να δούμε τις πιθανότητες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Παραμένει ακόμη συγκρατημένη. Θέλει όπως λέει να κυλήσει ομαλά μέχρι την ημέρα του τοκετού, όπως ομαλά έχει κυλήσει και η εγκυμοσύνη της.

Τάνια Καρούζου: Το σημαντικό μήνυμα που στέλνει σ’ όλες τις γυναίκες

Η Τάνια αδιαφορεί για τα αδιάκριτα βλέμματα και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες πως μάνα γίνεσαι όταν είναι έτοιμη η ψυχή σου.

«Όποιοι νιώθουν ότι είναι ταμπού έχουν πρόβλημα που δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα όπως τα έχουν στο μυαλό τους. Αν δεν ενοχλείς κανέναν, δεν προσβάλλεις κανέναν, γιατί να υπάρχει ταμπού;», δήλωσε.

«Ήταν όνειρο ζωής»

Εξάλλου, στην εκπομπή Live News μίλησε η Μαρία Μαυράκη, η οποία αναγκάστηκε να πάει στην Αλβανία για εξωσωματική γονιμοποίηση και πέρυσι, σε ηλικία 53 ετών, απέκτησε δίδυμα.

«Ήταν όνειρο ζωής», είπε φανερά συγκινημένη και πρόσθεσε: «Πήγα στον κ. Πάντο όταν ήμουν 50 χρονών. Τον βρήκα, μιλήσαμε και μου είπε ότι δυστυχώς δεν μπορούσε να με αναλάβει, γιατί το όριο ηλικίας είναι μέχρι 50 χρονών στην Ελλάδα».

Η Μαρία Μαυράκη δεν το έβαλε κάτω. Αποφασισμένη να αποκτήσει παιδί έψαξε μέσω Internet να βρει σε ποιες χώρες επιτρεπόταν η εξωσωματική γονιμοποίηση σε γυναίκες άνω των 50 ετών.

Η ίδια δεν σκέφτεται προς το παρόν το μέλλον: «Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να σκεφτώ το μέλλον. Τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω αυτά τα δίδυμα παιδάκια, είναι υγιέστατα και πολύ καλά».

Σημειώνεται, πως νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή επιτρέπει πλέον στις γυναίκες έως 54 ετών να γίνουν μανούλες με εξωσωματική.

Related posts

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη