«Δεν έχω οξυγόνο», φώναζε χιλιάδες κόσμος εχθές, Κυριακή 26/1, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη, μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, μια τραγωδία που δεν πρόκειται να ξεχαστεί, μια τραγωδία για την οποία κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί!Ανάμεσα στο πλήθος, φυσικά, και η Μαρία Καρυστιανού μητέρα της Μάρθης που έχασε την ζωή της μέσα στο τρένο στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους Έλληνες σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται, γι’ αυτή τη συμπαράσταση μας δίνουν απίστευτη δύναμη, για να μπορέσουν λοιπόν να καταλάβουν, ότι είμαστε πάρα πολλοί. Και η φωνή μας λέει ένα πράγμα: κανένα έγκλημα δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία ποτέ ξανά. Ας γίνει αρχή από το έγκλημα το Τεμπών, να αποδοθεί Δικαιοσύνη όπως ακριβώς πρέπει γιατί αυτό απαιτεί όλη η κοινωνία. Η μεγαλύτερη ύβρις έχει τελεστεί μπροστά μας και το βλέπουμε να περνάει, όλο το σχέδιο, όπως το έχουν στο μυαλό τους, ατιμώρητο. Νομίζουν ότι θα μείνει ατιμώρητο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία μια μητέρα με πραγματική δύναμη ψυχής…
Τι γνωρίζουμε για την Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 2000 και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ έλαβε τον τίτλο της Παιδιάτρου κατόπιν εξετάσεων το Δεκέμβριο του 2009.
Η Μαρία συνέχισε περαιτέρω εξειδίκευσή της για τρεις μήνες στο Παιδο-Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Southampton και στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομεό του Manchester. Κατά την παραμονή της, στην Μεγάλη Βρετανία, η μεγάλη της επιθυμία να θεραπεύει χωρίς πολλά φάρμακα, την έκανε να αναζητήσει και να εκπαιδευτεί σε εναλλακτικές και πολλά υποσχόμενες, μορφές Ιατρικής. Στη χώρα που πρωτοπορεί στις ολιστικές θεραπείες, γνώρισε, αποδέχθηκε και εξειδικεύθηκε σε θεραπείες όπως η Μεταβολομική, η Κβαντική Ιατρική, η Γνωστική Ομοιοπαθητική, το Functional medicine και η Νευροανάδραση. Δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής, που είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε αξιόλογα ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα στο Λονδίνο, με μεγάλο αριθμό ασθενών τα οποία της πρόσφεραν σημαντική εμπειρία στον τομέα της Ολιστικής Ιατρικής. Επιπλέον, εξειδικεύθηκε και ασχολείται ειδικά με τη διατροφή των παιδιών (nutritional therapist ) και είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού IBCLC.
Από το 2010 και έως σήμερα (με εξαίρεση την περίοδο της εξειδίκευσης στο εξωτερικό) είναι ελεύθερος επαγγελματίας σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα και εξωτερικός συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και της Κλινικής του Αγίου Λουκά, στην Θεσσαλονίκη.
Η κατάθεση ψυχής που εξέθεσε τον Καραμανλή και την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη
Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της παιδιάτρου Μαρίας Καρυστιανού στις 26/1/2024– μητέρας θύματος και προέδρου του συλλόγου των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 – έφερε την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αντιμέτωπους με τον χειρότερο εφιάλτη τους.
Μιλώντας ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί η αλήθεια αλλά όπως τόνισε, η απόδοση της Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Θα αποδοθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο είπε. Εύχομαι να έρθει γρήγορα μέσω της Δικαιοσύνης. Και να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά τέτοιος θανάτους».
Με τεκμηριωμένο τρόπο έδειξε προς την πλευρά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αλλά και σε όσους έσπευσαν να κλείσουν την υπόθεση δηλώνοντας ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.
Επιμένοντας μάλιστα στην άρση ασυλίας του υπουργού ανέφερε: «Aυτό το θέμα δεν έχει καν συζητηθεί στη Βουλή. Μήπως γιατί θα αποκαλ