«Μας απελευθερώσατε», λένε συγκινημένοι οι ρωσόφωνοι: Υψώθηκε η ρωσική σημαία στη Μαριούπολη

by Τόνια Τζαφέρη

Μαριούπολη: Υψώθηκε η Ρωσική σημαία

Η περιοχή της Μαριούπολης φαίνεται πως πλέον έχει κατακτηθεί από τους Ρώσους, οποίοι και υψώνουν τις ρωσικές σημαίες στην πόλη.

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και οι ρωσόφωνοι κάτοικοι της πόλης συγκινήθηκαν από την εμφάνιση των δυνάμεων της «αρκούδας».

«Μας απελευθερώσατε», λένε συγκινημένοι οι ρωσόφωνοι: Υψώθηκε η ρωσική σημαία στη Μαριούπολη

Στην Μαριούπολη κυματίζει η ρωσική σημαία καθώς η πόλη περνάει σιγά – σιγά στον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της «αρκούδας», μετά από μάχες που κράτησαν περισσότερο από ένα μήνα. Οι Ρώσοι στρατιώτες έβαλαν την εθνικό ύμνο της Ρωσίας, ενώ βίντεο εμφανίζουν πολίτες συγκινημένους να λένε πως απελευθερώθηκαν.

Η εικόνα με την ύψωση της Ρωσικής σημαίας στην Μαριούπολη

Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό στο Μπερντιάνσκ για ένα ηγετικό στέλεχος του «Δεξιού Τομέα» των νεοναζί που είχαν πραγματοποιήσει το πραξικόπημα του 2014 και ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση εγκαθιστώντας τον «αχυράνθρωπο» Ποροσένκο ως πρόεδρο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε δημοψήφισμα ένωσης με την Ρωσία. Ταυτόχρονα αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απενεργοποιήσει τα ουκρανικά δίκτυα τηλεφωνίας κατά μήκος ολόκληρης της ακτής της Αζοφικής θάλασσας.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι Ρώσοι στρατιώτες αναζητούν τους νεοναζί του Τάγματος του Αζόφ, οι οποίοι είναι… άφαντοι!

Τις τελευταίες ώρες περίπου 1.500 νεοναζί προσπαθούν ακόμα να διαφύγουν από την Μαριούπολη

Τις τελευταίες ώρες περίπου 1.500 νεοναζί προσπαθούν ακόμα να διαφύγουν από την Μαριούπολη, την οποία υποτίθεται πως θα προστάτευαν, με τους Ρώσους να συνεχίζουν την αναζήτησή τους.

«Μας απελευθερώσατε», λένε συγκινημένοι οι ρωσόφωνοι: Υψώθηκε η ρωσική σημαία στη Μαριούπολη

«Για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητη αυτή η τακτική, που μου αναφέρατε. Όταν λες ότι είσαι στρατιώτης, οφείλεις να πολεμάς με υψηλά ιδανικά και όχι με τον τρόπο τον απάνθρωπο που μου είπατε. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημενος και να το να φέρεσαι στον άμαχο πληθυσμό έτσι δεν είναι δική μου τακτική», είπε αναφορικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί το τάγμα, να βάζει μπροστά άμαχους, ο Αλεξέι Σμικόφ, που ήταν μέλος αλλά παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, Ρώσοι στρατιώτες στην Μαριούπολη ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους υπόλοιπους νεοναζί του Αζόφ που μεταμφιέζονται σε πολίτες για να κρυφτούν και να διαφύγουν από κάποιο ανθρωπιστικό διάδρομο.

«Μας απελευθερώσατε», λένε συγκινημένοι οι ρωσόφωνοι: Υψώθηκε η ρωσική σημαία στη Μαριούπολη

«Μοιράζουμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Έχει πολύ κόσμο. Σε κάθε είσοδο των πολύ κατοικιών είναι συγκεντρωμένοι περίπου 200 άνθρωποι, ενώ εμείς φέραμε μόνο 300 σετ. Θα προσπαθήσουμε να επιλύουμε το πρόβλημα για να φτάσει για όλους», αναφέρει ένας στρατιώτης σε video που αναρτήθηκε στο Twitter.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν