Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα – Το μπέρδεμα και τα πρόστιμα

by Αντώνης Βαλμάς

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση της

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Τα καινούργια μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες», προκάλεσε αλαλούμ στους πολίτες για το πότε να φοράμε μάσκα μέσα στα αυτοκίνητα.

Η σύγχυση αυτή είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας να κοπούν πρόστιμα 150 ευρώ σε οδηγούς και συνεπιβάτες. Οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν πως το μέτρο ισχύει και για τα οχήματα. Κάποιοι, πιο τυχεροί, απλώς οι αστυνομικοί τους έκαναν συστάσεις και τους ενημέρωσαν για το τι ακριβώς ισχύει.

Παράλληλα για τη υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο είχε δώσει διευκρινίσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε, από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού και κανείς άλλος.

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Τι ισχύει και πότε πρέπει να φοράμε μάσκα

Πότε πρέπει να κάνουμε χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο

Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Να επισημανθεί πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός που μπορούν να επιβαίνουν σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.
Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα