Μάσκα στο σχολείο: Γίνεται υποχρεωτική και στα διαλείμματα

Μάσκα στο σχολείο: Πλέον τα παιδιά θα την φοράνε υποχρεωτικά και στα διαλείμματα

Μάσκα στο σχολείο: Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα πλέον για τα παιδιά. Η είδηση πήρε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα σήμερα καθώς η ΕΡΤ επικαλέστηκε πηγές του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές λοιπόν εκτός από τη διάρκεια του μαθήματος, θα φορούν πλέον τις μάσκες και στα διαλείμματα. Αναμένεται η υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Μάσκα στο σχολείο: Υποχρεωτική για τα παιδιά και στα διαλείμματα

Δείτε πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της χρήσης μάσκας και στα διαλείμματα για τα παιδιά

Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε όσες περιοχές βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4, αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου αντίστοιχα. Το νέο μέτρο δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Σήμερα στο επίπεδο 3 είναι: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας.

Στο επίπεδο 4 είναι: Νομός Κοζάνης και Νομός Καστοριάς.

Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β’ 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα