Μάσκες στα γυμναστήρια: Τι θα ισχύσει για τη γυμναστική και το τρέξιμο

by Αντώνης Βαλμάς

Μάσκες στα γυμναστήρια: Νέα μέτρα και για τους χώρους των γυμναστηρίων

Μάσκες στα γυμναστήρια: Σε εφαρμογή τίθεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού. Σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και πορτοκαλί επίπεδο λόγω κορονοϊού. Αυτό το μέτρο προβλημάτισε στους πολίτες. Ειδικά αυτούς που αγαπούν το τρέξιμο σε πάρκα και γήπεδα, καθώς και σε όσους αθλούνται στα γυμναστήρια.

Τα νέα μέτρα θα αναλύσει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σήμερα στις έξι το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δρομείς, την ώρα που τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους, δεν θα φορούν μάσκα. Επίσης δεν αλλάζει κάτι στα γυμναστήρια, όπου και πάλι οι αθλούμενοι ατομικά δεν θα θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αλλά θα τηρούν αποστάσεις και θα λαμβάνουν μέτρα. Όπως για παράδειγμα το πέρασμα του μηχανήματος ασκήσεων με μία πετσέτα και η χρήση αντισηπτικού.

Μάσκες στα γυμναστήρια: Ποια μέτρα ισχύουν για αυτούς που ασκούνται

Τι θα ισχύσει με τη χρήση μασκών στους χώρους των γυμναστηρίων

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί), γίνεται η λήψη μέτρων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές. Ο μέγιστος αριθμός αθλούμενων ανά εγκατάσταση μειώνεται κατά το ήμισυ, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στους εσωτερικούς χώρους, προβλέπεται ατομική αθλητική προπόνηση, σύμφωνα με τους κανόνες των γυμναστηρίων.

Στα γυμναστήρια, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό. Κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Υποχρεωτική είναι επίσης η μάσκα στην ομαδική άσκηση. Όχι όμως στην ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) αλλά πρέπει να τηρείται η απόσταση δύο μέτρων και επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο), επιτρέπεται μόνο ατομική άθληση και γίνεται αναστολή της λειτουργίας των γυμναστηρίων.

Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Να επισημανθεί ότι στις σχετικές περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, όπως αυτές με επίπεδα 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα