Μάθημα ανθρωπιάς: Οι καθηγητές πλήρωσαν το χρέος της φοιτήτριας στον Βόλο – Κανονικά η ορκωμοσία της

Βόλος: Θα ορκιστεί κανονικά η αριστούχος απόφοιτος

Η αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις συνθήκες του δωματίου της φοιτητικής εστίας.

Καθηγητές του τμήματος Νοσηλευτικής ήταν εκείνοι που κάλυψαν την οφειλή αριστούχου φοιτήτριάς τους προς τη Φοιτητική Εστία, προκειμένου να λάβει βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλών από τη διεύθυνση και να μπορέσει να αποφοιτήσει. Η Ελισάβετ Μάτιου θα συμμετέχει κανονικά στην τελετή ορκωμοσίας στα τέλη Μαρτίου και θα παραλάβει το πτυχίο της χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, όπως διαβεβαίωνε χθες με ανακοίνωσή του το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως κατέγραψε η εφ.«Ταχυδρόμος», αριστούχος φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με βαθμό 8,80, δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των αποφοίτων που θα ορκιστούν στις επιστήμες τους και θα λάβουν τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια του κύκλου ορκωμοσιών που ξεκινά στις 30 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου.

Η αριστούχος απόφοιτη δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην τελετή ορκωμοσίας ούτε να πάρει το πτυχίο της, λόγω οικονομικής εκκρεμότητας 270 ευρώ προς τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας. Πρόκειται για οφειλή που αντιστοιχεί σε ενοίκιο στη Φοιτητική Στέγη στη Λάρισα, για το δωμάτιο στο οποίο έμενε. Ενα δωμάτιο με υγρασία, με σοβάδες να αποκολλούνται και να πέφτουν, ένα δωμάτιο το οποίο ενάμιση μήνα δεν είχε καν νερό, όπως η φοιτήτρια περιέγραφε…

Μέλος πολύτεκνης οικογένειας η φοιτήτρια από τον Βόλο

Η φοιτήτρια είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έχει άλλα τρία αδέρφια, και δήλωσε οικονομική αδυναμία αποπληρωμής του ενοικίου στη φοιτητική εστία, ενώ απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητώντας «να καταργηθεί το χαράτσι του ενοικίου στις φοιτητικές εστίες».

Αντίστοιχο «εμπόδιο» για την αποφοίτησή του είχε συναντήσει και ένας ακόμη φοιτητής, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Λαυρέντης Κουρελάς από τη Ζαγορά. Ο φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Λάρισας (πρώην ΤΕΙ) γινόταν «όμηρος» χρέους 150 ευρώ στη φοιτητική εστία Λάρισας και δεν μπορούσε να πάρει το πτυχίο του, μολονότι είχε τελειώσει με επιτυχία τον κύκλο των σπουδών του.

Το θέμα της αριστούχου φοιτήτριας από το Τμήμα Νοσηλευτικής εξετάστηκε χθες σε επίπεδο πρυτανικού συμβουλίου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «σχετικά με τις αιτιάσεις φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλώνουμε ότι η συνδρομή της προς τις φοιτητικές εστίες έχει πληρωθεί κανονικά και μπορεί να ορκιστεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία ορκωμοσιών».

Όπως έγινε γνωστό, μόλις καθηγητές της φοιτήτριας ενημερώθηκαν για την οικονομική αδυναμία να πληρώσει το ενοίκιο στη Φοιτητική Εστία, φρόντισαν οι ίδιοι να καλύψουν το χρέος της. Με αυτόν τον τρόπο, η φοιτήτρια μπορεί να λάβει βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλών προς την εστία, που είναι απαραίτητο έγγραφο που κατατίθεται στη σχολή, προκειμένου να χορηγηθεί το πτυχίο.

Το πτυχίο της μάλιστα αναμένεται να υπογραφτεί την ερχόμενη Παρασκευή και η ίδια θα συμμετέχει κανονικά στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματός της που θα γίνει σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ωστόσο ακαδημαϊκοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το ενοίκιο στη φοιτητική εστία, δεν μπορεί να καταργηθεί, όπως ζητά μερίδα φοιτητών. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα συμβολικό ενοίκιο, της τάξης των 150 ευρώ τον χρόνο, μέσω του οποίου διασφαλίζεται ότι στην εστία διαμένουν φοιτητές που παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους.

Οι ίδιοι κύκλοι δε, αναφέρουν ότι για την περίπτωση του δωματίου στο οποίο διέμενε η συγκεκριμένη φοιτήτρια και είχε όντως προβλήματα, της είχε προταθεί να αλλάξει, η ίδια όμως φέρεται να μην το δέχθηκε.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα