Μαθητές: Φόρεσαν κοντές φούστες και σορτς ως απάντηση στο σeξιστικό σχόλιο καθηγήτριας σε συμμαθήτριά τους

Μαθητές: Υποστήριξαν την συμμαθήτρια τους γι’ αυτά που επέλεξε να φορέσει

Τα αστεία και τα σχόλια περί σεξουαλικότητας αλλά και εκείνα που αφορούν το ντύσιμο και έχουν σεξιστικό υπόβαθρο… πλέον δεν παιρνούν, πόσο μάλλον σε σχολεία αφού φαίνεται πως οι μαθητές έχουν την υποστήριξη των υπολοίπων για να είναι και να ντύνονται όπως ακριβώς θέλουν και εκφράζονται.

Ένα ακόμη περιστατικό σε σχολείο της Ιταλίας προκάλεσε αίσθηση όταν καθηγήτρια σχολίασε το ντύσιμο μαθήτριας:

«Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, σε δρόμο όπου εκδίδονται ιερόδουλες;» φέρεται να είπε η καθηγήτρια – Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι μαθητές απαιτώντας να ζητήσει συγγνώμη.

Δεκάδες μαθητές του λυκείου Ρίγκι, στην ιταλική πρωτεύουσα, προχώρησαν σε μια θεαματική διαμαρτυρία, για να καταγγείλουν την προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά μιας καθηγήτριάς τους.

Το σχόλιο που προκάλεσε μαθητική διαμαρτυρία από σχολεία

Πιο αναλυτικά, οι κοπέλες και τα αγόρια του Ρίγκι πήγαν σχολείο φορώντας κοντές φούστες, σορτς, και με ακάλυπτη κοιλία, με σκοπό να καταστήσουν σαφές ότι «καθ΄ένας είναι ελεύθερος να ντύνεται όπως προτιμά και ουδείς έχει το δικαίωμα να τον προσβάλλει».

Η όλη διαμαρτυρία οφείλεται σε σκηνή που εκτυλίχθηκε τις περασμένες ημέρες: μια μαθήτρια, πήγε σχολείο με κοντή φούστα και ακάλυπτη κοιλιά και την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην τάξη, θέλησε να τραβήξει σύντομο βίντεο με το κινητό της, με σκοπό να το αναρτήσει στο ΤikΤok.

Την ώρα, εκείνη, όμως, την είδε μια καθηγήτρια που μπήκε στην τάξη και της είπε: «πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι, σε δρόμο όπου εκδίδονται ιερόδουλες;».

Η άμεση κινητοποίηση των υπόλοιπων μαθητών για το σχόλιο της καθηγήτριας

Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως, απαιτώντας τη συγγνώμη της συγκεκριμένης καθηγήτριας. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας της Ρώμης διέταξε πειθαρχική έρευνα. «Η φράση ήταν σίγουρα λανθασμένη, αλλά δεν θα θέλαμε να περάσει το μήνυμα ότι στο σχολείο μας, καθημερινά, προσβάλλουμε τους νέους», δήλωσαν αρκετοί διδάσκοντες. «Ήταν μια ατυχής έκφραση» υποστήριξε η λυκειάρχης, Τσίντσια Τζακομπίνο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρίγκι, όμως, απάντησαν ότι εκτός από προσβλητική, η φράση της καθηγήτριας ήταν και σεξιστική. «Διότι -όπως τόνισαν χαρακτηριστικά- αν ένα αγόρι πάει στο σχολείο με μαγιό, το μόνο που θα του πουν είναι ότι “δεν βρίσκεται στην θάλασσα”, χωρίς καμία άλλη αναφορά στην προσωπική του ζωή και στο τι κάνει με το σώμα του».

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό