Μάτι φωτιά: Ελεύθερος ο Ηλίας Ψινάκης με εγγύηση 20.000 ευρώ

by Newsroom i-diakopes.gr
Μάτι φωτιά: Ελεύθερος ο Ηλίας Ψινάκης με εγγύηση 20.000 ευρώ

Μάτι φωτιά: Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του

Μάτι φωτιά: Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης πρώην δήμαρχος Μαραθώνα. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη ο οποίος διαχειρίζεται τη δικογραφία για τη θανατηφόρο πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης (30/09) ξεκίνησε η απολογία του και περίπου 4 ώρες μετά ολοκληρώθηκε. Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα υποστήριξε ότι είχαν φροντίσει να λάβουν όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών. Επιπρόσθετα πως ουδέποτε δοθηκε εντολή για την εκκένωση του Δήμου, για την οποία ο Δήμος ήταν σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίπτωση από την δικιά τους πλευρά, έπραξαν τα πάντα βάσει των νομίμως προβλεπόμενων.

Από τον ανακριτή έχουν κληθεί προκειμένου να καταθέσουν την απολογία τους, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Μάτι φωτιά: Ελεύθερος ο Ηλίας Ψινάκης με εγγύηση 20.000 ευρώ

Οι δηλώσεις του πρώην δημάρχου Μαραθώνα για τα αίτια της φωτιάς στο Μάτι

Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Ψινάκης δήλωσε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνήγορος του κ. Ψινάκη σημείωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής

Επιπλέον ο δεύτερος συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής έκανε την εξής δήλωση: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ηλίας Ψινάκης ανήκει ανάμεσα στα 20 άτομα συνολικά (στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κλπ), στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Προτεινόμενα