Ματίνα Παγώνη: «Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα»

by i-diakopes.gr

Ματίνα Παγώνη: Θα υπάρξει και τρίτο κύμα κορονοϊού και θα είναι το χειρότερο

Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, κα. Παγώνη. Ανέφερε ότι πρόκειται να υπάρξει τρίτο κύμα κορονοϊού μετά τα Χριστούγεννα και μάλιστα θα είναι χειρότερο από το δεύτερο. Σύμφωνα με την ίδια, «Έχουμε πολλά κρούσματα και πάνω από 3.000 νοσηλευόμενους, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Το τρίτο κύμα θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο κι εμείς ακόμα συζητάμε γιατί δεν πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα».

Ματίνα Παγώνη: Το τρίτο κύμα κορονοϊού αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τις Ματίνας Παγώνη σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα

Η κα. Παγώνη πρόσθεσε «Θα δούμε μείωση την επόμενη εβδομάδα, όμως μόνο στα κρούσματα και όχι στους άλλους δείκτες, στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, το lockdown θα πάρει μια εβδομάδα παράταση σίγουρα. Τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί λίγο νωρίτερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε επιβληθεί το lockdown τον Οκτώβριο».

Τέλος, όσον αφορά τα κρούσματα ανέφερε ότι στις 7 Δεκεμβρίου τα κρούσματα αναμένονται περίπου στα 2.000, ίσως και λίγο πιο κάτω. Συγκεκριμένα, ανέφερε «Αν μέχρι τότε υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις. Για να είμαστε ασφαλείς, τα κρούσματα πρέπει να πέσουν στα 500 κρούσματα».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα