Με τα πόδια απ’ το Λονδίνο ως τον τάφο του Παϊσίου: Η ιστορία της άστεγης Κατερίνας με τα 2 αυτιστικά παιδιά

Με τα πόδια απ’ το Λονδίνο ως τον τάφο του Παϊσίου: Η ιστορία της άστεγης Κατερίνας με τα 2 αυτιστικά παιδιά

Άστεγη Κατερίνα: Περπάτησε απ’ το Λονδίνο ως τον τάφο του Παϊσίου

Άστεγη Κατερίνα: Κατερίνα Μαυρομιχάλη. Η Ελληνίδα που ζει στην Αγγλία, τα τελευταία 17 χρόνια.

Χθες το πρωί, ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Λονδίνο, για να φτάσει με τα πόδια στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Είναι ο τόπος όπου αναπαύεται ο Άγιος Παΐσιος! Η ίδια θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Αγιορείτη πατέρα. Η μορφή και τα λόγια του την έχουν βοηθήσει άπειρες φορές στη ζωή της. Τα λόγια του Αγίου της έχουν δώσει το κουράγιο για να συνεχίσει να κουβαλά αγόγγυστα τον δικό της προσωπικό σταυρό.

Ο σκοπός του ταξιδιού της, που ξεπερνά τα 2.000 χιλιόμετρα, είναι κάτι παραπάνω από ιερός. Συνδέεται άμεσα με τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει από το μεγάλωμα των δύο από τα τέσσερα παιδιά της. Εκείνα είναι ηλικίας 9 και 7 ετών αντίστοιχα και πάσχουν από αυτισμό. Η Kατερίνα έβαλε σκοπό στη ζωή της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Στόχος ήταν να καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένας οργανισμός για τον αυτισμό.

Θα βοηθούσε τόσο για τα παιδιά που πάσχουν από αυτόν, όσο και για τους γονείς τους. Σκοπός ήταν να μην αντιμετωπίσουν και εκείνοι τις δυσκολίες που έχει βιώσει η ίδια, μεγαλώνοντας τα παιδιά της. Στόχος του οργανισμού θα είναι η μελέτη και η έρευνα σε όλα τα επίπεδα για τον αυτισμό. Επίσης, η στήριξη των οικογενειών που μέλη της τραβάνε τον δικό τους γολγοθά.

Με τα πόδια απ’ το Λονδίνο ως τον τάφο του Παϊσίου: Η ιστορία της άστεγης Κατερίνας με τα 2 αυτιστικά παιδιά

Η αληθινή ιστορία της Άστεγης Κατερίνας

«Αντιμετώπισα τα κλασικά προβλήματα που έχουν οι γονείς με αυτιστικά παιδιά. Παίρνουμε μία διάγνωση. Δεν μας λένε τι προκαλεί την πάθηση ή τι μπορεί να βοηθήσει. Δεν έχουμε ιατρικές γνώσεις. Προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις. Ο οργανισμός θέλουμε να φέρει μια αλλαγή. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τον αυτισμό. Θέλουμε να κάνουμε έρευνα που να είναι ανοιχτή σε όλους. Δηλαδή, να μην υπάρχει κάτι άλλο από πίσω», λέει η ίδια. Το έκανε λίγο πριν ξεκινήσει το δικό της μακρινό ταξίδι ζωής με πυξίδα τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Η ίδια δεν κρύφτηκε ποτέ από όσα αντιμετωπίζει. Έβγαλε προς τα έξω όλα όσα περνά. Μίλησε ανοιχτά στην καρδιά πολλών ανθρώπων και αποφάσισε με τη βοήθεια φίλων να φτιάξει την ιστοσελίδα futureforautism.org, στην οποία παρουσιάζει το όραμά της. Η Κατερίνα αναφέρεται πιο αναλυτικά στις προσωπικές της εμπειρίες σχετικά με τον αυτισμό και εξηγεί.

«Οι πληροφορίες, τα πρωτόκολλα και οι θεραπείες που υπάρχουν για τον αυτισμό είναι τόσο πολλές, κάποιες καλύτερες, κάποιες χειρότερες, όλες όμως είναι μπερδεμένες»! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να δημιουργήσει τον οργανισμό, ώστε να υπάρχουν δεδομένα που έχουν προκύψει από εμπεριστατωμένες έρευνες για όλους όσοι τα χρειάζονται. Ο τελικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι οι επαγγελματίες υγείας να έρθουν σε επαφή με τους γονείς και να τους δώσουν τις λύσεις που έχουν ανάγκη. Σκοπός είναι να κάνουν όσο γίνεται περισσότερο εύκολη την καθημερινότητά τους. «Αν οι γονείς είναι χαρούμενοι και έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται, τότε θα είναι χαρούμενα και τα παιδιά».

Άστεγη Κατερίνα: Το ταξίδι της μαζί με τα παιδιά της

Στο ταξίδι της θα έχει μόνο έναν «συνοδοιπόρο». Το καρότσι το οποίο χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα παιδιά της! Πάνω σε αυτό θα κουβαλά τα λιγοστά εφόδιά της. Μια σκηνή, δύο φορτιστές και λίγα αποξηραμένα πρόσφορα για τροφή. Όπως λέει, σε αυτό το καρότσι θα βάλει την καλή της διάθεση και ψυχολογία και την ευγνωμοσύνη της για όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν.

«Για να παλέψω ό,τι θα βρεθεί στον δρόμο μου προς την πατρίδα και να μην εγκαταλείψω την υπόσχεση που έχω δώσει σε όλους, καθώς και στον εαυτό μου».

Στη διάρκεια της διαδρομής της, θα περνά μέσα από πόλεις στις οποίες θα καλύπτει τις ανάγκες της για τροφή και την αναγκαία ξεκούραση. Όπως αναφέρει, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό δεν της επιτρέπει να έχει δίπλα της μια ομάδα ανθρώπων για συμπαράσταση και υποστήριξη. Ωστόσο, η δημιουργία του οργανισμού δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ξεκινάει αυτή την περιπέτεια με τα πόδια η οποία, θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, όπως λέει.

Με τα πόδια απ’ το Λονδίνο ως τον τάφο του Παϊσίου: Η ιστορία της άστεγης Κατερίνας με τα 2 αυτιστικά παιδιά

Το σλόγκαν της Άστεγης Κατερίνας που θα περπατήσει από το Λονδίνο ως τον τάφο του Παϊσίου

«Ένα ταξίδι με εισιτήριο την ανθρωπιά»

Θέλει μέσα από αυτή την προσπάθεια να φέρει με τον δικό της τρόπο πιο κοντά τους ανθρώπους και