Μεγάλη ανησυχία: Θρίλερ με 3 αδελφάκια που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς να έχουν κορονοϊό ούτε γρίπη

by Εύα Ζαχαριάδη
Μεγάλη ανησυχία: Θρίλερ με 3 αδελφάκια που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς να έχουν κορονοϊό ούτε γρίπη

Κοζάνη: Τα τρία μικρά αδελφάκια που εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα

Έντονη ανησυχία υπάρχει για τα τρία μικρά αδελφάκια από την Κοζάνη, που νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της χώρας. Τα τρία παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα πνευμονίας με το τελευταίο παιδί που εισήχθη στο Μαμάτσειο να είναι ένα βρέφος 46 ημερών.

Είχε προηγηθεί η εισαγωγή της 2χρονης αδελφής του στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 3 ετών, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην εντατική του Παίδων Πεντέλης, όπου παραμένει διασωληνωμένο.

Συγγενής των τριών παιδιών μιλώντας στο LIVE NEWS δήλωσε: «δεν κοιμάμαι, δεν τρώω. Έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στον Θεό».

«Ευτυχώς σταθεροποιήθηκε η κατάσταση και λένε οι γιατροί ότι δεν έχει πειράξει κι άλλα όργανα. Η κατάσταση εδώ και τρεις μέρες είναι σταθερή» ανέφερε για το 3χρονο αγόρι το συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Η μικρότερη αδελφή του τρίχρονου αγοριού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε καλύτερη κατάσταση. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη αναπνευστικού και δεν έχει χρειάστηκε να διασωληνωθεί.Αυτό που ανησυχεί πρωτίστως τους γιατρούς είναι πως δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία που οδήγησε τα τρία αδελφάκια στο νοσοκομείο, καθώς βγήκαν αρνητικά τόσο στο τεστ της γρίπης όσο και του κορονοϊού.

Μεγάλη ανησυχία: Θρίλερ με 3 αδελφάκια που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς να έχουν κορονοϊό ούτε γρίπη

Κοζάνη: Το 3χρονο αγόρι είχε κάνει εισαγωγή πριν από ένα μήνα

Συγγενής των παιδιών εξηγεί πως η περιπέτεια της οικογένειας άρχισε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα τέλη Νοεμβρίου, με το τρίχρονο αγόρι να κάνει εισαγωγή τότε στο Παπαγεωργίου.

«Τον πήγαμε στο νοσοκομείο στο Παπαγεωργίου. Τον κρατήσανε μέσα γύρω στις 10 μέρες γιατί ‘καπάκι’ παρουσίασε και μια περίπτωση και η μικρή».

Στο μεταξύ, η εγκυμονούσα μητέρα τους φέρνει στον κόσμο το αδελφάκι τους και μετά από λίγες ημέρες επιστρέφουν σπίτι μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας.

«Ο μικρός, αυτός που είναι στην Πεντέλη, είχε πάει στον γιατρό πριν την Πρωτοχρονιά. Του έκαναν μία ένεση (κορτιζόνης) και του είπαν να πάει σπίτι και να έρθει μετά τις γιορτές να τον εξετάσουν ξανά. Να δουν σε τι κατάσταση είναι γιατί ήταν καλά το παιδάκι».

Ο μικρός όμως ξαφνικά υποτροπιάζει στις 2 του μήνα. Νιώθει ότι του κόβεται η ανάσα και οι γονείς ανάστατοι τον μεταφέρουν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πυρετό πρέπει να είχε. Την ώρα που ήταν στην Κοζάνη έπαθε κρίση ο μικρός και τα πήγαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης και το διασωλήνωσαν».

Ο γιατρός που ανέλαβε να διασωληνώσει και να σταθεροποιήσει την κατάσταση του τρίχρονου αγοριού αναφέρει ότι αυτό που κοιτάζανε ήταν να σώσουν το παιδί.

«Εμείς κοιτάζαμε πώς να κρατήσουμε στη ζωή το παιδί. Δεν είχαμε περιθώριο να ρωτήσουμε πολλά. Οι γονείς ήταν σε απόγνωση όταν τους λες ότι μπορεί να πεθάνει το παιδί τους πώς μπορεί να αισθάνεται ένας γονιός; Παρόλα αυτά καταφέραμε και σταθεροποιήθηκε το παιδί. Μπόρεσε και κοιμήθηκε αλλά αεριζόταν με δυσκολία με τον αναπνευστήρα».

Το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε κρεβάτι ΜΕΘ, κρεβάτι που δεν υπήρχε σε κανένα νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας. Έτσι στήθηκε άμεσα επιχείρηση αεροδιακομιδής για να μεταφερθεί τελικά ο τρίχρονος στην Αθήνα και το παίδων Πεντέλης, όπου παραμένει.

«Εκείνη την ημέρα όποιο παιδί διασωληνονόταν έπρεπε να φύγει και να πάει τουλάχιστον στην Αθήνα γιατί στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε ΜΕΘ παίδων ελεύθερη. Και αυτό είναι τραγικό».

Το ίδιο εφιαλτικό βράδυ η μικρότερη αδελφή του μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ δύο 24ωρα μετά ακολούθησε και η εισαγωγή του βρέφους 46 ημέρων για προληπτικούς λόγους.

Μεγάλη ανησυχία: Θρίλερ με 3 αδελφάκια που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς να έχουν κορονοϊό ούτε γρίπη

Δεν είναι ούτε COVID ούτε γρίπη για τα τρία παιδιά από τη Κοζάνη

Με τα τεστ για κορονοϊό και γρίπη να έχουν βγει αρνητικά, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι επιστήμονες για την αιτία που οδήγησε τα τρία αδέλφια στο νοσοκομείο.

Η πρώτη περίπτωση είναι η πιθανή μόλυνση από κάποιο μικρόβιο και η δεύτερη και επικρατέστερη η προσβολή από έναν αδενοϊό που χτύπησε το αναπνευστικό τους σύστημα.

«Μπορεί να είναι καμιά παραλλαγή του κοροναϊού».

Σοβαρότερη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού, με την 2χρονη αδελφή του να ανταποκρίνεται στη θεραπεία που λαμβάνει και το βρέφος να παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.