Μεγάλη Εβδομάδα: Αυτά είναι τα μέτρα για τις εκκλησίες, τις μετακινήσεις και το ωράριο απαγόρευσης

Μεγάλη Εβδομάδα: Αναλυτικά τι θα ισχύσει για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας

Μεγάλη Εβδομάδα: Από σήμερα διανύουμε τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Το Πάσχα του 2021 είναι εξίσου διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες χρονιές, όπως άλλωστε και αυτό του 2020. Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα και ενώ τέτοιες μέρες οι Έλληνες θα τηρήσουν στο ακέραιο τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα. Φέτος θα αναγκαστούν να τα τροποποιήσουν.

Στις εκκλησίες αναμένεται να ισχύσουν τα εξής μέτρα για το Πάσχα:

  • Θα ισχύσει κανονικά ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τηρηθούν στο ακέραιο με αερισμό των ναών, τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αντισηψία χεριών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία θα είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ.
  • Υποχρεωτικά διπλή μάσκα θα πρέπει να φορούν οι πιστοί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ενώ οι ιερείς, οι νεωκόροι και οι ψάλτες θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν rapid test.
  • Για τις ακολοθουθίες της Μεγάλης Παρασκευής: 1. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών. 2. Το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός ναού με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι θα ισχύσει στις εκκλησίες όλη την εβδομάδα

Αυτό είναι το πρόγραμμα των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και το ωράριο κυκλοφορίας

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας έχει ως εξής:

Η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι Ιερές Ακολουθίες από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, θα γίνουν στις 18:30. Την Μεγάλη Πέμπτη στις 17:30 και την Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00.

Το ωράριο κυκλοφορίας

Για τη διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 22:00. Ενώ από την Δευτέρα του Πάσχα θα ξεκινά στις 23:00.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα