Μεγάλη προσοχή: Μπαράζ ρευματοκλοπών σε ολόκληρη τη χώρα

by Τόνια Τζαφέρη
Μεγάλη προσοχή: Μπαράζ ρευματοκλοπών σε ολόκληρη τη χώρα

Ρευματοκλοπές: Σε 14 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές

Η μεγάλη αύξηση στις τιμές ρεύματος και η ενεργειακή κρίση, έχουν οδηγήσει ορισμένους στην εγκληματικότητα και στην ρευματοκλοπή, με αποτέλεσμα άλλοι να πληρώνουν για λογαριασμό τους.

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι επιτήδειοι από διάφορες περιοχές της χώρας, που σκαρφίζονται τρόπους για να γλιτώσουν από την “δαγκάνα” της Δ.Ε.Η., αποφεύγοντας να πληρώνουν όχι μόνο την περιβόητη “ρήτρα αναπροσαρμογής”, αλλά και ολόκληρο τον λογαριασμό, βάζοντας όμως σε κίνδυνο τη ζωή τους!

Μεγάλη προσοχή: Μπαράζ ρευματοκλοπών σε ολόκληρη τη χώρα

Οι ρευματοκλοπές μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτροπληξία στους χρήστες, βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά

Μόνο σε μια περιοχή του Κιλκίς, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας και της Ο.Π.Κ.Ε. έξι άνδρες, καθώς διαπιστώθηκε ότι τροφοδοτούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα τα σπίτια τους κλέβοντάς το από έναν στύλο με την χρήση αυτοσχέδιων καλωδίων στα οποία είχαν προσαρμόσει μεταλλικό γάντζο! Το ζήτημα είναι ότι αυτού του είδους οι αυτοσχέδιες κατασκευές για την ρευματοκλοπή αποτελούν εστίες κινδύνου, καθώς μπορεί εύκολα να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία στους χρήστες ή, ακόμη, βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά.

Μεγάλη προσοχή: Μπαράζ ρευματοκλοπών σε ολόκληρη τη χώρα

Με μια παρόμοια μέθοδο ρευματοδοτούσαν παράνομα τις κατοικίες τους σε καταυλισμούς στην Ηλεία άλλα οκτώ άτομα, αποφεύγοντας να καταγράφεται η ενέργεια που κατανάλωναν. Όμως, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς κι οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς με την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

Προτεινόμενα