Μείωση μισθού 160 ευρώ: Το μέτρο που θα πονέσει πιο πολύ τους ανεμβολίαστους και θα αλλάξει τα δεδομένα

by Τόνια Τζαφέρη

Μείωση μισθού 160 ευρώ: Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους ανεμβολίαστους

Μείωση μισθού 160 ευρώ: Ακόμη σκληρότερα μέτρα αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους. Τα πράγματα είναι ήδη αρκετά δύσκολα για όσους ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοιού. Και όπως όλα δείχνουν θα σκληρύνουν ακόμη περισσότερο

Σύμφωνα με νέα ρεπορτάζ, μπορεί να μην υπάρξει επίσημα απόφαση ότι θα μειωθεί ο μισθός όσων αποφεύγουν να εμβολιαστούν… Τα νέα μέτρα όμως που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα φέρουν ανατροπές στους ανεμβολίαστους. Αφού ουσιαστικά θα τους ζητούν να διεξάγουν τεστ για τον κορωνοϊό από την τσέπη τους.

Η πλάγια μείωση του μισθού θα γίνει εφόσον ο ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος θα φέρει ο ίδιος την ευθύνη για τα τεστ που θα πραγματοποιούνται. Το κόστος των οποίων δεν είναι και ευκαταφρόνητο.

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Μείωση μισθού 160 ευρώ

Όσοι από τους εργαζόμενους δεν μπορούν να περιμένουν στις τεράστιες ουρές για να κάνουν κάποια δωρεάν τεστ που θα προσφέρονται. Θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid τεστ, δηλαδή θα πρέπει να αφαιρούν περίπου 40 ευρώ την εβδομάδα. Ή 160 ευρώ το μήνα με τις τιμές των τεστ που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τα μέτρα θα ξεκινήσουν πρώτα από τα σχολεία που ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει μεταξύ άλλων:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022. Και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει: Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου). Ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν