Οι Τούρκοι πουλάνε το εργοστάσιο της «POLISAN HELLAS» στον Βόλο – Απολύονται 75 εργαζόμενοι
Οι Τούρκοι επενδυτές που αγόρασαν το 2013 το εργοστάσιο πλαστικών στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου κάτω από την επωνυμία «Polisan Hellas» -την πρώτη επένδυση εκτός συνόρων της Polisan Holding- βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης και απολύουν 75 εργαζόμενους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τoυ gegonota.news.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Polisan προχώρησε στην εξαγορά της βιομηχανίας Artenius Ηellas στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου, με σκοπό η μεγάλη τούρκικη εταιρεία να προχωρήσει σε επενδύσεις και στο λιμάνι, αλλά τα σχέδια δεν ευοδώθηκαν.
Η Polisan Hellas παράγει τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ) υπό την μορφή κόκκων ρητίνης και προπλασμάτων σε στεγασμένο χώρο 15 στρεμμάτων σε μια έκταση 70 στρεμμάτων στην Βιομηχανική περιοχή του Βόλου.
Το PET έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε προϊόντα όπως περιέκτες τροφίμων και ποτών καθώς και συνθετικών ινών, αλλά όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες στους εργαζόμενους μεγαλομέτοχος της εταιρείας, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος για το εξαγώγιμο προϊόν και οι ισολογισμοί για αρκετά χρόνια είναι αρνητικοί.
Οι μέτοχοι βρίσκονται σε συζητήσεις με επενδυτές από Κίνα, Αμερική, Ευρώπη για την πώληση, αλλά, όπως ανακοινώθηκε, οι συζητήσεις δεν εχουν ακόμα τελεσφορήσει και εάν αυτό συμβεί σε 5 μήνες, το εργοστάσιο δεν μπορεί να απασχολεί 75 άτομα προσωπικό. Θα απολυθούν όλοι και θα επαναπροσληφθούν περίπου 15 με διαφορετικούς εργασιακούς όρους από τους σημερινούς, ώστε να συνεχιστεί η