Με νέο επεισόδιο του Αλ Τσαντίρι Νιουζ, ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης 11/2 στους δέκτες μας και μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρθηκε και σε δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού, οι οποίες είχαν γίνει κατά τη διαρκεια απουσίας εκείνου και της εκπομπής του από τον αέρα του Mega.
To θέμα που σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος αφορούσε τις αμβλώσεις, για τις οποίες πριν μερικές εβδομάδες είχε τοποθετηθεί δημόσια η Μαρία Καρυστιανού κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Open. Όμως ο παρουσιαστής θέλησε να προσθέσει στο σχόλιό του και τις τελευταίες δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού η οποία ανέφερε ότι από τις 250.000 αμβλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, οι περισσότερες γίνονται γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν λεφτά για να μεγαλώσουν το παιδί αυτό.
«Στην άποψη που εκφράστηκε από την κα. Καρυστιανού, περί των αμβλώσεων, κρατήσαμε υποσημείωση. Σήμερα όμως που είπε ότι, από τις 250.000 αμβλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, οι περισσότερες γίνονται γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν λεφτά για να μεγαλώσουν το παιδί αυτό, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θέμα διαβούλευσης», τοποθετήθηκε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος προσθέτοντας:
«Σε σχέση με την υπογεννητικότητα της χώρας που αναγνωρίζετε από όλους, είναι ένα θέμα. Γιατί δεν μιλάτε γι’ αυτό;. Όσον αφορά τις αμβλώσεις, δεν χωρεί καμία αμφιβολία. Η γυναίκα και ο κάθε άνθρωπος διαθέτει το σώμα του όπως θέλει. Το λέει το Σύνταγμα, το λέει η εποχή που άλλαξε».
«Είναι όλο το σύστημα σάπιο. Χρειαζόμαστε ένωση δυνάμεων, συνταύτιση απόψεων, καθαρά μυαλά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε σκέψεις οπισθοδρόμησης γιατί στην οπισθοδρόμηση δεν θα μπορέσει το μέλλον να ακολουθήσει. Και έχουμε ανάγκη να ανασυνταχθεί το χάος αλλά εδώ θα ‘μαστε μέχρι την τελική διαμόρφωση του προγράμματος και της κα. Καρυστιανού», ανέφερε κλείνοντας το σχόλιό του ο Λάκης Λαζόπουλος.