Μεσογειακή Διατροφή 2021: Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία για το συντονισμό της

Μεσογειακή Διατροφή 2021: Η απόφαση πάρθησε στις 16/11 σε διακυβερνητική τηλεδιάσκεψη

Μεσογειακή Διατροφή 2021: Η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία και τον συντονισμό των ενεργειών. Στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής για το 2021. Η ελληνική προεδρία θα επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση της συνεργασίας του δικτύου. Καθώς και στη σύνδεση του διατροφικού μοντέλου με την εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

Η απόφαση πάρθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 σε Διακυβερνητική Τηλεδιάσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Μανιατακείου Ιδρύματος.

Η Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της θητείας του Μαρόκο, ως συντονίστρια χώρα των κοινών δράσεων του δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών τους Κοινοτήτων οι οποίες υποστήριξαν την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Μεσογειακή Διατροφή 2021: Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία

Η ανάληψη της προεδρίας της Μεσογειακής Διατροφής για το 2021 τιμά ιδιαίτερα τη χώρα μας

Οι εκπρόσωποι των Υπουργείων των 7 χωρών, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εμβληματικών Κοινοτήτων (Ελλάδα-Κορώνη, Ισπανία-Soria, Ιταλία–Cilento, Κροατία–Hvar & Brac, Κύπρος-Αγρός, Μαρόκο–Chefchaouen και Πορτογαλία-Tavira). Παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν αναπτύξει, για τη διαφύλαξη και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής. Καθώς και τη συνεργασία τους με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλεπίδραση προσέδωσε προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική δικτύωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Δεδομένου ότι η διατροφή της Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, εκφράζοντας έναν ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο ζωής, αλλά και αξιοποιώντας μέρος του ελληνικού ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού πλούτου που τη διαμορφώνει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η διατροφή της Μεσογείου παραμένει ζωντανή, παρ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Τα οφέλη της είναι σημαντικά, τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον.

Η ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής και αναπτυξιακής διάστασής της, αποτελεί δέσμευση τόσο για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, όσο και για το Μανιατάκειον Ίδρυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην επίσημη σελίδα του Μανιατακείου Ιδρύματος: https://www.maniatakeion.gr/el/

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα